Wyświetl pojedynczy post
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2010, 21:26
Awe napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, tylko potem uczciwa reszta płaci więcej za bilety bo cwaniaczki sobie jadą za darmo. Ale zgadzam się, że powinni wprowadzić coś na dystans jeden, dwa przystanki. Bo tu jest na pewno najwięcej "kradzieży".

Pobieranie z netu to jednak co innego, bo tam materialnie nic nie ubywa właścicielowi. A jak wsiądziesz do autobusu to przykładowo zwiększasz spalanie i właściciel traci benzynę. Więc bardziej jest to porównywalne do kradzieży w sklepie niż do pobrania z netu.
Słyszałeś o czymś takim jak prawo autorskie, własność intelektualna etc etc. Utwory muzyczne, książki i wiele innych to wszystko ma swoją wartość i nawet nie zdajesz sobie sprawy jak dużą. Sciągając nielegalnie z neta nie kupujesz więc okradasz po koleji mase ludzi/firm/instytucji/budzet panstwa i pewnie kogoś jeszcze. Ale nie o tym temat.

Już to chyba kiedyś w temacie pisałem ale powtórzę. Nie wpadliście na to że gdyby wszyscy jeździli na biletach to po miesiącu, dwóch byśmy tych ch... kanarów zagłodzili i by z głodu pomarli ?

Mam na roku kanara i nawet zdarzało się ze ludzi od nas z roku czasem sprawdzał ale podobno jest w porządku (swoją drogą jak chce żyć to nie ma wyjścia) i jak podchodzi do kogoś znajomego to z wyłączonym czytnikiem . ja go w mpk jeszcze nie spotkałem.

Owszem zdarzało mi się jeździć "na gapę" ale teraz od lat już kupuję bilety głównie okresowe i na nich jeżdżę. Jak to wyliczyłem to mnie jedno wejście do autobusu/tramwaju średnio nie kosztuje więcej niż 80-90 gr bo dużo jeżdzę więc jak to skonfrontuję z jakimkolwiek innym środkiem transportu to wychodzi śmiesznie mało. Poza tym z komunikacji miejskiej w miarę jestem zadowolony więc poniekąd traktuję tę opłatę jako wyraz zadowolenia z usług.

Samych kanarów natomiast dosyć często rozpoznaję. Nosz kurde jak pokolenie naszych dziadków Żyda rozpozna tak ja kanara

Puentując. Jak komuś drogo to niech poszuka tańszego środka lokomocji i bardzo proszę niech mi da znać bo się chętnie przesiądę.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując