koyoot napisał(a):

Dobrze to ja ci wyjasnie za pomoca tego co sie dowiedzialem od Slowakow. Milinkovic przyjechal tutaj na testy medyczne faktycznie. W czasie tych testow caly czas negocjowano kontrakt. Ustalono dlugosc kontraktu i kwote jednak jedynym problemem bylo wlasnie to ile mial zarabiac Milinkovic w wyjsciowkach. Marko chcial calosc wyplacana od razu bez zadnych wyjsciowek. Chcial miec staly kontrakt na poziomie 400 tysiecy Euro rocznie. Wisla wtedy nie zrezygnowala ale powiedziala by dano im czas do namyslu. W tym czasie negocjonowano z dwoma skrzydlowymi(jednym z nich byl Paljic). Przyszedl pierwszy tydzien to Milinkovic zazyczyl sobie dodatkowo 200 tysiecy euro za sam podpis. Wisla zlapala sie za kieszen ale poprosila o czasu troche wiecej. Milinkovic sie zgodzil. Kolejne kilka dni i Menago zazyczyl sobie 200 tysiecy Euro prowizji.
Sytuacja narazie jest patowa bo nikt nie chce zejsc ze swoich oczekiwan. Wisla proponuje Marko 200 tysiecy na kontrakcie plus drugie tyle w wyjsciowkach i premiach za Mistrzostwo, awans do grup pucharow europejskich itp itd.
Wierzcie mi, mimo tego ze jestem fanem tego pilkarza i jego umiejetnosci, to dla mnie troche nietaktowne i niepojete jest by 22 latek zadal takiej gazy od klubu.
Mimo to wcale nie jest powiedziane ze on tutaj nie przyjdzie.
|
A w Barcelonie, uważasz, też by mu tyle dali?