koyoot napisał(a):

Mowie o stylu gry a nie o zdolnosciach przywodczych Paljicia. Owszem jestem fanem Milinkovicia bo to naprawde wschodzaca gwiazda Europejskiego futbolu. Sam fakt ze Barcelona sie Milinkoviciem interesowala duzo znaczy. Nie poszedl tam z jednego powodu. Psychika... A brakowalo naprawde niewiele...
Paljic na filmiku prezentuje faktycznie podobny styl gry do Kosowskiego tylko jest od niego szybszy(wydaje mi sie ze od Milinkovicia tez) i lepiej wyszkolony technicznie. Ze jest to pilkarz wyszkolony w Niemczech znaczy dla mnie tylko to ze bedzie to wzmocnienie lewego skrzydla i glowny kandydat do gry w podstawowym skladzie.
|
Z tego co wywnioskowałem to Milinkovic posiada sporą szybkość aczkolwiek nie jest ona przez niego wykorzystywana w takim stopniu jak przez Paljicia, który całą swoją grę opiera właśnie na szybkości połączonej z dobrym dryblingiem i niezła techniką. Milinkovic natomiast korzysta głównie z techniką, którą potrafiłby przyćmić nie tylko graczy polskiej ligi, a nawet Primiera Division...i mówię to z pełną świadomością swoich słów. Porównując Milinkovicia do graczy z polskiej lig wybrałbym Stilicia, który jest słabszą i wolniejszą wersją Serba. Paljic natomiast przypomina Sławka Peszkę z tą różnicą, że jest jeszcze szybszy i znacznie lepszy w pojedynkach 1 na 1. Uważam, że zarówno jeden jak i drugi będą/byliby wyróżniającymi się/gwiazdami naszej ligi. Uważam również, że posiadanie ich obu w drużynie nie oznacza, że jeden z nich musiałby grzać ławę...Paljic na lewą stronę, a Milinkovic na środek...no ale cóż Milinkovicia nie mamy(chociaż wszystko jest możliwe) i musimy liczyć na innych graczy