Wyświetl pojedynczy post
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2010, 11:48
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
Czołem

Na wstępie chciałbym odnieść się do wypowiedzi kilku użytkowników. Dla mnie brakiem elementarnego wychowania jest wytykanie błędów osobie o wyższych kompetencjach, dlatego nie krytykuje osoby Szanownego Bogdana Basałaja i jego działań. W swoich wypowiedziach nie zamierzam wnosić do dyskusji nie potrzebnej paniki, która od kilku miesięcy nieustannie panuje na tym forum. Jaki cel ma krytyka przed startem rozgrywek ligowych, które są zapewne dla nas priorytetem. Ja zawsze byłem optymistą przed rozpoczęciem sezonu i oceniałem działania klubu w trakcie zimowej "laby".

Szanowny wislak68 nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie. Kieruj je do osób bardziej zorientowanych w tej kwestii. Wiem tylko, iż kilku zawodników sprowadzonych do Wisły w ubiegłych latach nie było poddawanych obserwacji co jest wielkim błędem ze strony poprzednich działaczy.

Podczas transferowego zamieszania każdy z nas kieruje się statystykami meczowymi. Chciałbym przytoczyć kilka ciekawych porównań:

1. Marcin Baszczyński - ulubieniec kibiców dołączył do Wisły w wieku 23 lat mając za sobą 124 występy w chorzowskim Ruchu w latach 1995-2000. Na swoim koncie zapisał także 2 gole.
Erik Cikos w przeciągu 5 lat zaliczył 100 występów trafiając 5 razy do siatki. Warto wspomnieć , że jest on rok młodszy niż Marcin wtedy.

2. Marcelo Antônio Guedes Filho dołączył do Wisły w wieku 21 lat mając za sobą 47 występów w brazylijskim Santosie w latach 2007-2008. Na swoim koncie zapisał także 2 gole.
Gordan Bunoza w przeciągu 2 lat zaliczył 46 występów trafiając 2 razy do siatki.

Przeczytałem opinię pewnego użytkownika, który stwierdził, że umiejętności naszego nowego stopera są jedną wielką niewiadomą. Ja uważam, że jest to sprawdzona marka, która przyczyniła się do tego, iż Karlovac był jedną z drużyn o najmniejszej liczbie straconych goli w lidze chorwackiej.
Warto podkreślić, że większość zawodników sprowadzonych przez Wisłę tego lata miało oferty z lepszych, zagranicznych klubów. Kończąc, mam nadzieję, że dzisiaj dojdzie do finalizacji wypożyczenia A.Riosa z argentyńskiego River Plate.

Drodzy Użytkownicy jestem takim samym kibicem jak większość z Was i dlatego dziwią, a wręcz śmieszą mnie porównania do członków spółki.
Jeszcze raz chciałbym poinformować, że wypowiadam się tylko na tym forum, gdyż uważam je za najlepsze i najbardziej rzetelne.

Z poważaniem
Bohdan Krzyżanowski
Powiedzmy, że uspokajasz tutaj niektórych malkontentów i marudów. Jednakże posiadasz ogromną wiedzę na temat naszego klubu, statystyk których już wiele nie pamięta, choć były one istotne dla kibiców Wisły. Osobiście uważam, że polityka transferowa i pion zarządzający klubem jest teraz w dobrych rękach. Pamiętajmy, że klub buduje się od podstaw i jego funkcjonalność nigdy nie jest jest przecież uzależniona tylko od sprowadzania nowych zawodników. Jednakże cieszy każda informacja o tym, że Wisła jest skłonna kupować wartościowych graczy, z dobrych klubów, którzy nie mieszczą się w podstawowej jedenastce i nie mają okazji do gry. Jest to dobry ruch ku wyłapaniu dobrych piłkarzy. Mam nadzieje, że za kilka lat jak to się wszystko uformuje kibice Wisły nie powiedzą "dalej jest dno". Zarząd potrzebuje czasu na rozkręcenie klubu. Zapewniam was, że za jakiś czas będziecie się cieszyć z Wisły jaka była na początku ery TeleFoniki.

PS: Tylko tutaj Pan Bohdan się wypowiada? Na interii też widniał Pana komentarz. Nie wiem czy to kopia, czy ktoś się podszywa, ale Bohdan Krzyżanowski to Bohdan Krzyżanowski.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując