|
Tak jak obiecywałem dokonuję kolejnego wpisu na tym forum dyskusyjnym. Zacznę od początku...
Wydarzenia z ostatnich kilku dni dały mi dużo do myślenia. Kolejne posunięcia działaczy Wisły Kraków można zapisać na duży "plus". Potwierdziły się moje słowa ze wstępnej wypowiedzi mówiące o dokonaniu definitywnych transferów wzmacniających skład. Szczególnie moją uwagę przykuły testy młodego, utalentowanego, argentyńskiego napastnika ze słynnego River Plate. Warto wspomnieć, że ten wielokrotny mistrz Argentyny posiada jeden z najlepszych ośrodków treningowych na świecie. Z tego co wiem były takie czasy, iż w jednym roczniku było 40 grup/zespołów. Myślę, że czas zweryfikuje jego umiejętności i Henryk Kasperczak da mu zielone światło do występów w zespole 12-krotnego Mistrza Polski. Jestem także zadowolony, że do drużyny dołączył ofensywnie usposobiony pomocnik D.Paljić. Każdy wie, że nie jest to przyszłościowe posunięcie, tylko wzmocnienie rywalizacji w zespole, lecz parafrazując ulubione słowa naszego trenera, mam nadzieję, że da nam on satysfakcję! Osobiście jestem zwolennikiem finalizacji przejścia do Wisły Cezarego Wilka oraz Osmana Chaveza. Jeśli ci wyżej wymienieni zawodnicy zawitają na Reymonta 22 będziemy świadkami okienka transferowego jakiego jeszcze w najnowszej historii klubu nie mieliśmy.
Po raz kolejny można bić brawo Szanownemu Prezesowi, bo sprawy zmierzają w dobrym kierunku i na naszych oczach tworzy się całkiem nowa drużyna. Chciałbym, aby fani dostrzegali ogrom pracy włożony w klub ze strony zarządu. Proszę, nie oglądajmy się na inne, równie mocne zespoły takie jak Legia Warszawa, czy Lech Poznań, gdyż na "naszym podwórku" dzieją się równie ciekawe rzeczy.
Post Scriptum
Dziękuję za wszystkie jakże ciepłe słowa płynące pod moim adresem. Pamiętajmy, że Wisla Kraków to jedna wielka rodzina składająca się w dużej mierze z kibiców!!!
Serdecznie pozdrawiam
Bohdan Krzyżanowski
|