Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2010, 20:54
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Tak jeszcze te "trendy w Europie" mi chodzą po głowie. Czy "tam" czasem nie jest jeszcze tak, że bardzo ruchliwe węzły robie się bezkolizyjne żeby sprawniej się jeździło ?
nie myl ruchliwych węzłów z ulicą położoną w centrum miasta.

W kwestii przejścia na Lubomirskiego zarówno jako pieszy i jako kierowca uważam, że lebiej aby go tam nie było. Jako pieszy jestem zwolennikiem przejść podziemnych ponieważ wiem, że mogę nimi przejść bezpiecznie bez ryzka
Co ma piernik do wiatraka? Jesteś przeciwko, dlatego, że jesteś zwolennikiem przejść podziemnych? Tam nie ma żadnego przejścia i ludzie zmuszeni są przebiegać przez jezdnię.

W kwestii przejść podziemnych musimy pamiętać również o osobach starszych. Zwykłe przejście podziemne jest dla nich bardzo uciążliwe. Natomiast z doświadczenia wiem, jak wyglądają windy w tych "nowocześniejszych przejściach". Z wind na takim Węźle Mogilskim korzystają głównie menele...

PS. wydaje mi się, czy na Mogilskiej tuż za rondem stworzono niedawno nowe przejście dla pieszych? Pytam, bo nie jestem pewien, a ciekawa sprawa, bo sytuacja analogiczna.

Natomiast jako zwykły obywatel ukochanego Krakowa wiem, że najwięcej spalin wydzielają samochody podczas ruszania więce lepiej ich nie zmuszać do zatrzymywania się co 50 m i niech jeżdzą płynnie na ile to tylko możliwe.
Mniej spalin będzie, jak zainwestujemy więcej pieniądzy w transport zbiorowy, SKA, zbudujemy ściężki rowerowe itd...

Tworzenie autostrad w centrum miasta nie powoduje zmniejszenia spalin. Zachęca jedynie do korzystania z nich...
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 19.07.2010 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując