Cytat:
|
I ostatnia sprawa. Wiecie jakie oni mają kontrakty? Nie wiecie! to teraz skończcie te bezsensowne wywody, bo czasami zawodnik zarabia niewiele i przychodzi za czapkę gruszek a okazuje się że ma talent (Błaszczykowski, Małecki, Brożki). Polecam sie puknąć w czoło jeżeli oceniacie kogoś na podstawie statystyk z Transfermarktu bądź innych wyuzdanych portali.
|
No tak to sprowadźmy sobie 20 piłkarzy z IV ligi, przecież każdy z nich to może być drugi Błaszczykowski. W końcu takich Błaszczykowskich setki biega po boiskach i jak teraz Wisła robi transfery to muszą się ci piłkarze sprawdzić. W końcu z Błaszczykowskim się udało. Tylko szkoda, że od tego czasu oprócz Marcelo już tego drugiego Błaszczykowskiego nie było. A o Betach, Christowach, Bach, Dudach to lepiej nie pamiętać, bo to tylko wypadek przy pracy. Tylko szkoda, że tych wypadków było więcej niż dobrych piłkarzy. Oczywiście, że się nowi mogą sprawdzić ja tego nie napisałem, że NA PEWNO tak nie będzie. Tylko, że każdy z nich to wielka niewiadoma. A tutaj potrzeba kogoś kto w przeszłości pokazał, że może być wzmocnieniem. Tak jak np. Milenković oczywiście i tacy się mogą nie sprawdzić, ale chyba jest zdecydowanie większe prawdopodobieństwo, że taki będzie wzmocnieniem niż jakiś Cikos. A czy takich piłkarzy nie można znaleźć? Legia np. Manu ma za darmo, a gościu był czołową postacią rewelacji ligi portugalskiej Martimio, które zajęło 5 miejsce. W przeszłości grał w Benfice i był podstawowym zawodnikiem AEK. To chyba większe wzmocnienie niż jakiś Palijć dla którego szczytem kariery to gra w 2.Bundeslidze i to jeszcze na rezerwie. No, ale co ja ci będę tłumaczył. Jest transfer to jest super. Ważne, że zza granicy to będzie dobrze, a tylko dzieciom się nie podoba, że to piłkarze z CV do walki o utrzymanie. W końcu Błaszczykowski też takie miał i jak on się wybił to każdy się wybije trafiający do Wisły. I ja nie wiem czy tutaj dzieckiem jest ktoś kto racjonalnie pomyśli, czy ten kto się jara ilością?