Jak dla mnie Wilk to pozytywny transfer. W lidze jest dwóch młodych DM/CM. Jeden to Gol a drugi to właśnie Wilk. Przy czym pierwszy byłby na pewno wielokrotnie droższy niż wymieniane 150-300 tyś. euro, a wcale niekoniecznie lepszy. Gol potrafi błysnąć, ale brakuje mu solidności, a z tego rozlicza się graczy defensywnych.
KOMINEK napisał(a):

Mnie interesuje jedna rzecz kadra ma - ograniczone rozmiary. Więc albo będziemy niedługo sprzedawać albo niektórzy siądą na ławce czy wręcz do 18 meczowej nie będą się łapać.
Ciekawe jak to wszystko zostanie poukładane .
|
Kasperczak ponoć nie chce naszej młodzieży( sławny cytat o statystach, brak młodych na zgrupowaniach), przynajmniej narazie, więc trzeba wypełnić kadrę. Ponadto o Mączyńskim krążą słuchy, że się nim ŁKS interesuje. Zbymak twierdzi, że są oferty dla Diaza i Piotrka Brożka, media informowały o zainteresowaniu odpowiednio ze strony St. Etienne i Trabzonsporu. Diaz ma jeszcze rok czy półtora kontraktu. Jirsak zresztą chyba też. Do tego Sobol ma już swoje lata. Kirm to póki co niewypał( pozostaje nutka nadziei, bo co on mógł jak Skorża go nie rozumiał, na przygotowaniach go zarżnęli a w meczu Małecki z Brożkami cały czas się na niego drą i łapami machają), Łobo to na pewno niewypał i już nic z niego nie bedzie u nas. Do tego Małecki i Burliga ze swoimi problemami, a ktoś musi grać na skrzydłach bo Kasperczak jest przywiązany do 4-4-2. Stare kontuzje Boguskiego i Garguły mogą się jeszcze odezwać, dodatkowo pewnie będą jakieś nowe kontuzje. Przy tej jakości naszych piłkarzy cieszę się, że trener przynajmniej ilościowo będzie miał w kim wybierać. Do tego trzeba przyznać, że od kilku sezonów nasi gracze grają na pół gwizdka, bo nie ma żadnej konkurencji. jak się zrobi ciasno w szatni, to może im się zachce biegać. Przypomnę, że w zeszłym sezonie nie było kogo posadzić na ławce.
wolfy napisał(a):

|
Mauro Cantoro. W reprezentacji młodzieżowej Argentyny grał jako napastnik. Jako napastnik też przyszedł do Wisły. Miał tylko jeden problem - nie potrafił strzelać goli. No dobra - dwa, bo kiwał się też sam ze sobą. Dopiero Kasperczak znalazł mu miejsce na boisku.
|
Hmmm. 1,79m - Cannavaro ma chyba mniej, może Kasperczak z tego Riosa zrobi nam stopera

.
wolfy napisał(a):

|
Młodzieżówka to młodzieżówka - są gracze którzy z miejsca są już zakontraktowani przez najlepsze kluby na świecie, jest też tło w postaci gości, dla których będzie to ostatni kontakt z reprezentacją i futbolem na wysokim poziomie. W młodzieżówce grał też chyba Cleber, jeśli mnie pamięć nie myli.
|
Oczywiście, że młodzieżówka rządzi się swoimi prawami. Wydawało się, że Adu, Szetela, Altidore, Zizzo i koledzy zwojują Europę, a idzie kiepsko. Mimo to Rios grał w podstawowym składzie U-20 na turnieju, do tego FIFA na jakiejś swojej stronie wymieniała go jako talent( link gdzieś w tym temacie, nie chce mi się szukać), trafił do dobrego klubu, jest jeszcze w rozwojowym wieku- pozytywnie, że takich graczy
TESTUJEMY. Podobnie zapatruję się na testy Niemca i Holendra. Oczywiście może się okazać, że to ogóry, albo jednak nie na naszą kieszeń, ale takich graczy warto testować. Co innego jednonogie, trójokie brzuchatki z Zanzibaru- takie testy to dla mnie kompromitacja. W klubie chyba myślą podobnie, bo tych z kiepskim CV nawet nie przedstawiają na stronce- pytanie dlaczego w takim razie godzą się na ich testy? No chyba, że to jakiś nieślubny pomiot Klejndinsta czy Kapki, to by akurat całkiem sporo tłumaczyło.