Areo napisał(a):

Gdy jakiś piłkarz osiągnął już sukces sportowy to nie sztuką jest się mądrzyć jak to niby od zawsze "dawał gwarancję dobrego transferu". Problem w tym, że tu trzeba z góry ocenić, czy mający problemy z aklimatyzacją piłkarz sprowadzony z III ligi hiszpańskiej będzie kiedyś graczem europejskiego formatu, a to już nie jest takie proste jak mędrkowanie wiele lat po fakcie.
Dlatego zamiast się wymądrzać i pluć na wszystko co robi klub zrób coś konstruktywnego i podaj mi nazwiska aktualnych piłkarzy z III ligi hiszpańskiej, którzy są gwarancją udanego transferu. Zobaczymy czy za parę lat zrobią karierę porównywalną do Uche.
|
To ja proponuję zabawić się w typowanie, uziemić potencjalnych wichrzycieli ("mówiłem, że ...", "zawsze uważałem ...", "od razu było wiadomo...") i przy okazji mieć trochę radości.
Robimy listę wszystkich nowych zawodników, zakładamy termat na forum. Typujemy najpóźniej do dnia rozpoczęcia sezonu ligowego (7 sierpnia). Każdemu zawodnikowi przypisujemy przykładowo:
0 - zawodnik zero 
1 - zawodnik słaby
2 - zawodnik dość słaby
3 - zawodnik przeciętny, uzupełnienie składu
4 - dobry zawodnik, wartościowe wzmocnienie
5 - bardzo dobry zawodnik
6 - nowa gwiazda
Na koniec rundy (4 miesiące później, 7 grudnia) podsumowujemy dokonania każdego zawodnika: gole, asysty, minuty spędzone na boisku, mecze, ew. średnie oceny wg mediów, uwzględniając kontuzje i inne czynniki losowe.
Przegląd wyników jasno pokaże też jakie są oczekiwania kibiców w stosunku do nowych nabytków, wyłonimy też forumowych ekspertów (lub po prostu szczęściarzy

).