1q2 napisał(a):

To jest jakaś parodia co piszesz - Marcelo jako 19 latek wywalczył sobie miejsce w pierwszej 11-tce Santosu.W tym sezonie Santos zdobył wicemistrzostwo Brazylii więc przestań bredzić.
to było oczywiste że jak gość w takim wieku gra w jednym z najlepszych klubów Ameryki Pd., to jest ogromna szansa że będzie to strzał w dziesiątkę i tak było.
|
Dobrze napisałeś, Santos zdobył mistrzostwo w tym sezonie, a Marcelo nie gra tam już od bodajże dwóch lat.
To, że 19-latek gra w składzie Santosu, który notabene jest jednym z kilku najlepszych brazylijskich klubów nie oznacza, że jest wielkim talentem, szczególnie jeśli za swoje występy zbiera nieprzychylne opinie mediów. Co więcej skąd możesz wiedzieć czy akurat Santos nie miał problemów z obrońcami i z tego właśnie powodu nie zaczął wystawiać młodziana(skoro był najsłabszym obrońcą ligi to czy działacze Santosu mając alternatywę by z niej nie skorzystali...?).
Ponadto jak Marcelo zagrał u nas pierwsze mecze to był znacznie słabszy od Clebera, zręsztą z tego powodu miejsce w podstawowym składzie wywalczył sobie dopiero po jego odejściu. Kto mógł przypuszczać, że ten chłopak będzie się aż tak szybko rozwijał...? Tylko magicy w Twoim stylu, bo ja owszem uważałem, że jest to ciekawy transfer ale nie miałem świadomości, że jest to potencjalna gwiazda...
anthony09 napisał(a):

|
Nie wiem czemu ale zgadzam się w zupełności z tym stanowiskiem, wystarczy obejżeć gracza przez 45 min i prawie wszystko o nim wiemy, jakie ma predyspozycje, co można poprawić itp. Oczywiście aklimatyzacja, przystosowanie się do klubu, reszty piłkarzy też robi swoje, niektórzy tj. Smolarek nie potrafią grać w piłkę ale twardo uważają że są dobrzy a tak naprawdę to jest inaczej, jeszcze takie kwoty chcą zarabiać że głowa opada. Chciałbym żeby ten Rios przyszedł i pokazał Sobiechowi jak przeciętny jest jak na razie ;] Tylko praca, występy w lepszej drużynie mogą spowodować że stanie się lepszym piłkarzem ale jest też tak jak z Zahorskim, wypromowany przez Leo stoczył się i teraz jest wart co najwyżej 100 tys. euro ;]
|
Czyli według was scauting jest nie potrzebny, a do oceny naszych potencjalnych wzmocnień wystarczy obejrzeć 45 minut meczu na DVD...ciekawy pomysł...zręsztą do nie dawna wykorzystywany przez nasz klub, a co z tego mamy to widać na pierwszy rzut oka...brak mistrzostwa, wielkie braki kadrowe i brak realnych szans walki choćby o LE...Fajnie
z takim podejściem to co okno musielibyśmy sprowadzać pełno nowych graczy i rozwiązywać kontrakty z 3/4 tych, których pozyskaliśmy w poprzednim okienku