|
Witam
Forum czytam od dłuższego czasu, ale tak naprawdę dopiero ostatnie wydarzenia skłoniły mnie do podzielenia się z wami moją opinią. Uważam, że dwa ostatnie transfery mogą być dla Wisły dużym wzmocnieniem. Oczywiście to czy naprawdę tak będzie zależne jest od wielu czynników i okaże się to dopiero po kilku meczach.
Myślę że zarówno Rios jak i Paljic mają duży potencjał.
Co do Paljicia to wiem, że nie powinno się oceniać zawodników po filmikach, ale ciężko by było zmontować taki filmik Łobodzińskiemu czy Kirmowi. Na filmie widać że ma bardzo dobre przyspieszenie jak i prostopadłe podanie (mógł by się sprawdzić na pozycji playmakera). Poza tym jakoś radził sobie w 2 Bundeslidze więc myślę, że u nas też spokojnie da sobie radę, a jak nie będzie na tyle dobry żeby grać w pierwszej 11 to na pewno będzie dużym wzmocnieniem wchodząc z ławki na podmęczonego przeciwnika.
Rios natomiast może okazać się takim argentyńskim Marcelo w ataku. Zawodnik młody z dużym potencjałem. Jeśli tylko się u nas zaaklimatyzuje to na pewno będziemy mieć z niego duży pożytek. Nie zdziwię się jeśli szybko wywalczy sobie miejsce w pierwszej 11.
Ogólnie okienko transferowe można uznać za udane. Udało się uzupełnić większość luk jakie wymagały uzupełnienia od dłuższego czasu. Udało się również przewietrzyć trochę zespół, który od jakiegoś czasu był już wypalony. Szkoda rozpadu obrony, która była bardzo mocnym punktem zespołu, ale jeśli przyjdzie jeszcze jeden zawodnik wysokiej klasy (chociażby taki Chavez) to będzie bardzo dobrze. Oczywiście trzeba będzie jeszcze ten zespół zgrać, ale myślę że taki trener jak Kasperczak da sobie z tym radę, ale trzeba to zrobić jak najszybciej bo szkoda by było pucharów. Największą korzyścią z tego okienka transferowego jest przede wszystkim zwiększenie konkurencji w zespole co może spowodować poprawienie jakości gry zawodników, którzy w Wiśle grają od dłuższego czasu i to tak naprawdę to właśnie oni mogą się okazać największym wzmocnieniem.
|