Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2010, 11:59
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
moze sytuacja z Marcelo faktycznie pomogla? Tzn pokazal, ze mozna u nas sie wypromowac, i moze to po czesci dlatego mamy szanse takich graczy sprowadzac?
Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. To,że udało się przekonać Marcelo do gry u nas, i teraz jego transfer do PSV,otworzyło nam więcej możliwości niż pewnie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić. Teraz tylko trzeba ugruntować sobie markę klubu, przez który można zacząć poważną przygodę w Europie. Nad tym powinny pracować obecnie struktury klubu,że to nie tylko poprzez Portugalię,Holandię można zaistnieć,zaaklimatyzować się w Europie,że Wisła jest takim klubem,który także to gwarantuje. Nie ma tego żaden klub w Polsce,jesteśmy de facto prekursorem takiej polityki.

To,że trafił do nas Pljanic nie można traktować w kategoriach porażki transferowej. Facet coś tam grał,rozwiązał kontrakt w lidze silniejszej od naszej,nadarzyła się okazja i go podpisaliśmy. Widać,ze ma dobrą dynamikę,resztę ocenimy w czasie sezonu. Powinien się przydać,no i wzmocnić konkurencję. Ciekawe czy umie dośrodkowywać w biegu?

Także ten testowany Niemiec dobrze wróży. Potencjał widać ma,bo próbowali go w kadrze,a u nich za znajomości się nie gra.Jest młody,a nam takiego narybku potrzeba jak rybie woda. Myślę,ze podpisywanie takich chłopców jako długoterminowa polityka klubu jest znakomitym pomysłem. Wychowani piłkarsko na zachodzie,technika,podstawy taktyczne, dwóch,trzech takich powinno być młodymi wilczkami tworzącymi młoda krew, wchodzącą do pierwszego zespołu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując