St@chu napisał(a):

|
[...]Skoro nie potrafi się oddzielić spraw prywatnych od zawodowych, jak sam to zauważasz, może warto odejść na jakiś czas z polityki? Jeśli Polska jest najważniejsza to rozsądnie byłoby koncentrować się na jej rozwoju, a nie krzyżu pod pałacem, czy ruskiej trumnie[...]
|
Widzisz tylko że to nie zginęła osoba prywatna będąca Bratem Kaczyńskiego tylko Prezydent Polski (pomijając już fakt, iż poza Nim zginęło 95 Osób, a wśród nich wiele b. ważnych dla Naszego Kraju o czym już wcześniej wspominałem), więc naprawdę dziwiłbym się gdyby takie kwestie miały być w jakimś sensie tabu w polskiej polityce. Jednej kwestii od drugiej (czyli pokrewieństwa, przyjaźni od piastowanego stanowiska) nie można w tym przypadku oddzielić.
I tak jak rozumiem interwencje Kaczyńskiego w kwestii krzyża przed Pałacem Prezydenckim, tak zgadzam się, że Brudziński z "ruską trumną" przegiął po prostu.
A co do rozwoju Polski to, no właśnie... wszelkie "sznurki" w tym momencie są w rękach rządzącej Platformy a nie opozycji, więc z deczka mnie zaskakuje wciąż ta uwaga z jaką mówiąc o "rozwoju Polski" skupia się wciąż na partii opozycyjnej.
St@chu napisał(a):

|
[...]Ciekawe tylko, że dwa miesiące się nawet o tym nie zająknęli, a teraz nagle wszystko wyciągają. Co więcej było kilka przypadków z ich strony dziękowania Rosjanom za pomoc etc. także z ich obozu, a nawet z ust prezesa.
|
Gdyby poruszali te kwestie podczas kampanii wyborczej dopiero byliby odsądzani od czci i wiary za "wyborcze granie trumnami" itp. Mam Ci zacytować kilka komentarzy Kutza, Niesiołowskiego, Palikota, Bartoszewskiego dotyczących choćby czarnego stroju Jakubiak czy innych spraw określanych przez tamtą stronę jako "granie trumnami", "nekrofilię" etc.

A pamiętasz jeszcze wizytę u Blidów Komorowskiego w tygodniu przed II turą

Ciekawe, że sztab obecnego Prezydenta elekta, dopiero wówczas sobie o niej przypomniał...
Dla mnie akurat powstrzymanie się przez PiS przez te trzy wyborcze m-ce, było akurat w porządku, ale jak rozumiem dla PO w ogóle tego tematu nie powinni poruszać zasłonić "kurtyną milczenia" i nie wtrącać się.
Co do dziękowania Rosjanom, to jak sobie przypominam (a pamiętam to dość dobrze), Kaczyński dziękował zwykłym obywatelom za palone znicze i składane kwiaty. Natomiast zwracając się do rządzących obecnie Rosją, stwierdzał, że poprawa stosunków musi być oparta na prawdzie.
http://www.youtube.com/watch?v=wZ3EEZs39zE