Wyświetl pojedynczy post
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2010, 10:54
Też mi się wydaje że przesunięcie Rafała może być lepszym rozwiązaniem, więcej miejsca do tego w obecnej formie tak czy siak wg mnie się do składu nie nadaje, trzeba liczyć że wróci do tego co prezentował rok temu ale jak widzę jak obecnie przyjmuję piłkę to trochę się martwię że to już piłkarz stracony, że kontuzja go zjadła.
Rios może być naprawdę dobrym uzupełnieniem składu, ale konieczny jest jeszcze dobry stoper. Co do polityki to przyjście obecnie 4 piłkarzy 3 młodych i 1 mający 27 lat , w sumie znaczące odmłodzenie ale jakby się udało dopiąć teraz Chaveza i Riosa to mamy 4 młodzieńców i 2 bardziej doświadczonych(wiem że wieszają tu psy na niemieckim serbie) ale przy obecnym stanie naszych flanek to ten zawodnik może być gigantycznym wzmocnieniem, wystarczy że umie prosto biegać i piłkę przyjąć. Niestety nasi obecni skrzydłowi są fatalni może poza Brożek/Diaz którzy obecnie w formie nie są ale grają w miarę przyzwoicie. Natomiast ostatnie mecze Małego, Kirma, Łobo były dramatyczne w perspektywie rundy to tak naprawdę najlepszy z trójki Łobo który i tak był beznadziejny. Dlatego piłkarz po niemieckiej szkółce który raczej pewien poziom powinien cały czas prezentować, motorycznie wygląda bardzo dobrze może być bardzo dobrym uzupełnieniem...
Czas pokażę obecnie ten Rios i Chavez ładnie by nam domkneli skład i moglibyśmy czekać na kolejne 2-3 transfery już lepiej przygotowane w zimie w tym koniecznie defensywnego pomocnika.

Swoją drogą ostatnio się zastanawiałem ( patrząc na nieporadność małego w ofensywie) czy mały by się nie nadawał na kogoś na kształt Generaro G. w sumie jest dość szybki, agresywny dobrze odbiera piłkę, a w ofensywie ma problem ją dobrze zagrać więc zaświtało mi że w sumie na takiego rzeźnika środka pola mógłby się nadawać. Tylko że Patryk ma swój pomysł na grę i na pewno by się buntował. A w meczu z szawle kilka razy doskakując ładnie zabierał piłkę ale głupimi dryblingami zaraz ją tracił...
Odpowiedz cytując