Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 23:31
arbuz napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle ze polskiego to napewno nierozumieja w zadnej szatni europejskiej na zachod od polski.

Iniesta no tak ale on gra u siebie w domu i raczej na transfer nie czeka

A chcac byc pilkarzem profesjonalnym i myslacym o transferze gdzies na zachod to musisz mowic minimum dostatecznie po angielsku no bez jaj.
Juz widze machajacego rekami malego albo brozka na boisku czy w szatni na zachodzi i krzyczacego po polsku

Wez pod uwage klub ma dwoch pilkarzy o podobnych umiejetnosciach z europy wschodniej za podobna kase w celu uzupelnienia skladu i jeden mowi po angielsku drugi ni huja tylko po polsku odpowiedz jest prosta
Nie zrozum mnie źle, ale jak Kirm będzie grał taką padakę jak teraz to nic mu ten angielski nie pomoże. Dobra gra to podstawa. A druga kwestia - a co mnie obchodzi "transfer" pana Małcekiego albo Kirma na Zachód? Dla mnie Oni mają grać dobrze w Wiśle. Ich losy po opuszczeniu Wisełki mnie nie obchodzą, łącznie z ich umiejętnością dogadania się za granicą

Rozumiem oczywiście, angielski to podstawa dzisiaj w wielu zawodach, również w Polsce ale Małecki z Kirmem mają dobrze grać w Wiśle
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując