serek.c2 napisał(a):

Może niech działacze zaczną takich piłkarzy nakłaniać do gry u nas? Bo jak na razie to mam wrażenie, że zamiast wyjść z ofertą do takiego piłkarza zadają tylko te same pytania co Ty. Akurat w pucharach gramy regularnie ( ), a skoro za piłkarza nie trzeba by było płacić to i roczny kontrakt można by całkiem niezły zaproponować.
Ja wiem, że zadanie trudne, jednak na takim ruchu można dużo wygrać. Odpowiednie nagłośnienie takich transferów i karnety idą jak świeże bułeczki. A o poziom sportowy takich zawodników bym się nie martwił, szczególnie biorąc poprawkę na "moc" naszej ligi.
|
Tak chwile myślałem o tych podstarzałych gwiazdeczkach, które mogłyby sprowadzić tłumy na stadion Wisły i wymyśliłem tylko Jerzego Dudka. No i w sumie Maciej Żurawski również mimo wszystko powinien spowodować, że ludzie zaczną często/częściej chodzić na mecze, bo będą chcieli zobaczyć co zostało mu z "tego" Magika.
Ogólnie, to nie mogę się doczekać pierwszych meczów Wisełki z poważniejszymi rywalami. Nie chodzi mi o sparing z dobrą drużyną, tylko o choćby mecz pucharowy z FK Qarabag. Przed tą drużyną przestrzega "nas" wielki znawca azerskiej piłki-Mirosław Szymkowiak, więc trzeba mieć się na baczności.
Wpadł mi w sumie na myśl jeszcze Mustapha Hadji. W 2005 roku trafił on do FC Saarbrucken, klubu z 2. Bundesligi, więc może właśnie w 2005 roku zdecydował by się na przyjście do Wisły, bo to w sumie podobny poziom. No chyba, że w Niemczech dostał jakiś lukratywny kontrakt. Obecnie Mustapha występuje w II lidze Luksemburgu, no ale to tam nieważne.