Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 22:48
ChG napisał(a):Wyświetl post
No dobra. Podstarzały gwiazdor, ktoś z nazwiskiem, hm. Do niedawna w lidze tureckiej występował Roberto Carlos. Chyba wszyscy zawodnicy musieliby oddać swoje pensje, żeby nakłonić go do występów w Wiśle. Wcześniej występował tam na przykład Pierre van Hooijdonk, który bodajże w wieku 34 lat trafił do Fener. Niby czemu miałby on trafić do Wisły? Co miałoby go skłonić do przyjęcia oferty Wisły?
Niedawno czytałem, że Andre Ooijer ma trafić na Cypr. No okej, zawodnik ten grał na Mundialu, ma sporo występów czy to w PSV czy w Blackburn, ale czy taki zawodnik przyciągnąłby tłumy na stadion? Nie wydaje mi się. A na "większe" nazwiska polskich klubów nie stać.
Ja myślę o dużo wcześniejszych czasach - Ty piszesz o transferach do Turcji gdy ich liga wyrobiła już sobie odpowiednią renomę. Bodajże Gheorge Hagi i Popescu byli swego czasu w Galacie takimi podstarzałymi gwiazdkami. Turcy wyłożyli pieniądze i jak widać opłacało się. Wolę wydać 1 mln Euro na dwuletni kontrakt dla podobnego zawodnika niż sprowadzać jakiegoś Djurovskiego za tą samą kwotę i jeszcze płacić mu kolejny milion za czteroletni kontrakt. No ale ja sobie mogę co najwyżej milionami z "Monopoly" szastać...
Odpowiedz cytując