arbuz napisał(a):

No powiem tak ogladam lige angielska, wloska, francuska i jak potem ogladam nasza polska podorkowa
to naprawde czasami mam dosc to jest bardzo ciezka praca naprawde.
I czasami mam takie uczucie ze naprawde my stoimy w miejscu albo nawet sie cofamy mam nadzieje ze to tylko takie moje niechybne spostrzezenie mijajace sie z prawda.
Wiec z tym rownaniem do czolowki to bym byl ostrozny wiem wypada tak powiedziec
|
Ja również jestem ostrożny z tym równaniem, a to właśnie z tego powodu, że graczy pokroju Kosy, Żurawia, Szymka wymienialiśmy na znacznie słabszych zawodników w postaci Zieńczuka, Kryszałowicz/Beto/Radovanovic/Dudu/itd, Kwiek/Gołoś...a w taki sposób jedynie osłabiliśmy nasz zespół względem tych kilku lat wstecz i chwała Bogu, że w międzyczacie trafiliśmy na takie perełki jak Kuba czy Marcel bo w przeciwnym wypadku nie wiadomo czy bylibyśmy nadal w czubie tabeli...
Tak więc powtarzam jeśli chcemy podnosić poziom ligi, a przynajmniej poziom Wisły to nie możemy liczyć na wzmocnienia jedynie w postaci graczy znacznie słabszych niż tych sprzedanych...
pcpcpc napisał(a):

4.Zachwycacie sie transferami legi a ja wróze Legi 5 miejsce max
Wiec nie jest unas najgorzej predzej lechia bedzie w czołowej 3 jak Lega zdobedzie tytuł
|
Nie chodzi o zachwycanie się ich transferami, a podanie przykładu, że jednak można...gdyby to Wisła pozyskała tych zawodników co Legia to na forum zapanowałoby "spuszczanie się" w miejscach publicznych...a co do ich pozycji na koniec sezonu to jest jedną wielką niewiadomą...zupełnie jak nasza...Lecha...Polonii...