Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 18:45
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
opierałem się na ogólno dostępnych informacjach, z których wychodzi równa bańka.
Ale świnia ze mnie. Ceny naszych asiorów z ofensywy transferowej o połowę zaniżyłem

Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Te ceny nie są z transfermarktu. TM ceny bierze z mediów, a takie (po 400 tys za Jovanicia i Bunozę) były podawane przez kilka różnych gazet. Wyróżniający się w dość mocnych ligach zawodnicy w tym wieku niestety nie kosztują 100-200 tys euro, więc proponuję nie fantazjować.

Sopranos, jak Cię lubię, tak jedziesz po bandzie. Sprawdź sobie, za ile przechodzą wyróżniający się młodzi zawodnicy. Musisz dodać jedno zero
Nasi są młodzi, a za ogóry nie płaci się aż tak wiele. Po prostu - kiedy klub widzi już, że nie ma sensu inwestować w kolesia, to robi miejsce na innego, którego sprzeda później do Bundesligi za minimum bańkę euro. Tylko u nas jest się "młodym zdolnym" do trzydziestki.

Może coś z nich będzie, ale nie naginajcie faktów i nie piszcie, że są nadzieją tamtejszych reprezentacji. To zwykłe odpady. Goście z zerowym CV z marnych klubów. Tacy naprawdę nie kosztują wiele. W wielu klubach nie czeka się w nieskończoność, aż zawodnik wypali, tylko się słabo rokujących sprzedaje - lepiej zarobić trochę i szkolić następnego w nadziei, że okaże się dobry, niż czekać aż gościowi stukną 24 lata.

Markus napisał(a):Wyświetl post
W tym oknie nie tylko Legia, ale również Lech i nawet Cracovia pokazują, że można dokonywać transferów ciekawych piłkarzy ofensywnych, a nie tylko o tym gadać. Nowe stadiony, to nowe dochody i wyzwania. Same się nie zapełnią. Wisła niestety dalej postępuje po staremu - sprzedajemy największe gwiazdy zespołu, kupujemy dużo gorszy towar, pieniądze przejadamy na bieżącą działalność. Przetracamy je też na armię bezmyślnych testów całkowicie przypadkowych zawodników sprytnie podsyłanych przez pewną agencję menadżerską - wedle informacji, które do mnie dotarły, to Wisła bowiem ponosi główny koszt fundowania tym zawodnikom "miłego wypoczynku" na naszych obiektach. Nie chcę jednak rozwijać tej myśli i "plotek", jakoby podobno chodziło tu o dawne "zobowiązania" i układy naszego wspaniałego Zdzisia, który chce dać zarobić pewnym osobom. Chcę bowiem za wszelką cenę wierzyć, że to tylko "plotki".
Ciiii... Ty nie wiesz, że my tu budujemy drugie FC Porto?

Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2010 o godz. 19:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując