Wyświetl pojedynczy post
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 08:58
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Komu nagle zaczął krzyż przeszkadzać? Chyba ci się coś pokręciło. Ruska trumna z ciałem Prezydenta Polski stała w błocie a Tusk pozował do zdjęć. Myślisz że to nie mówi o stosunku PO do całej sprawy? Czego konsekwencją są postępy w "śledztwie". PO to Złodziejska partia która myśli tylko o własnym interesie, a Polaków ma w dupie. Kaczyński mówi o tym otwarcie dlatego taki kwik wszędzie.
I Ty po takich tekstach masz tupet wpierać innym, że ulegają manipulacją tych, czy innych mediów?

Zastanów się najpierw, czy Tobą ktoś nie manipuluje na tyle, że powtarzasz rzeczy, których nijak nie możesz zweryfikować, a uznajesz je za prawdę objawioną...

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
A że tak przekornie zapytam, w ogóle wg. Ciebie ma prawo Kaczyński na ten temat się wypowiadać czy też nie ma

Krzyż postawili harcerze w okresie żałoby z jasną i czytelną intencją, aby powstał w tym miejscu pomnik ku czci ofiar, Komorowski po wyborach planował pozbyć się "kłopotu-problemu", z pominięciem autorów ustawienia tam krzyża układając się z Episkopatem, nawet nie czyniąc aluzji w kontekście pomnika czy też jakiegokolwiek upamiętnienia ofiar katastrofy. Jest faux pas W moim odczuciu jest. Czy jest to jedna z najbardziej palących spraw w Polsce Dla mnie (jak i pewnie dla Ciebie) nie, natomiast dla bliskich ofiar (Kaczyński i większość w PiSie) jest to b. istotne. Tak jak istotne są ich odczucia po "podróży" do Smoleńska gdzie musieli identyfikować swoich najbliższych, gdzie ani mnie ani Ciebie nie było, odczuć w/w nie mamy.
Uważam, że to jest faux pas. Była to moja pierwsza myśl po przeczytaniu tego wywiadu i tego się wypierał nie będę... Uważam, że sytuacja wymaga bardzo delikatnych działań, podobnie jak to ma miejsce ze zdjęciami w sejmie... Wydaje mi się, że krzyż wykorzystywany jest politycznie, ale mimo to powinno się przymknąć na to oko i jak najszybciej stworzyć tablicę, czy nawet pomnik, który tam stanie.

"Czy jest to jedna z najbardziej palących spraw w Polsce Dla mnie (jak i pewnie dla Ciebie) nie, natomiast dla bliskich ofiar (Kaczyński i większość w PiSie) jest to b. istotne"

Skoro nie potrafi się oddzielić spraw prywatnych od zawodowych, jak sam to zauważasz, może warto odejść na jakiś czas z polityki? Jeśli Polska jest najważniejsza to rozsądnie byłoby koncentrować się na jej rozwoju, a nie krzyżu pod pałacem, czy ruskiej trumnie...

Ciekawe tylko, że dwa miesiące się nawet o tym nie zająknęli, a teraz nagle wszystko wyciągają. Co więcej było kilka przypadków z ich strony dziękowania Rosjanom za pomoc etc. także z ich obozu, a nawet z ust prezesa.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 17.07.2010 o godz. 09:21.