Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2010, 23:20
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Reasumując: CUPIAŁ, ODDAJ MOJE STO MILIONÓW!
Sęk w tym że może być zupełnie odwrotnie i to Cupiał bądź ktoś inny powie - Wisło oddaj moje sto milionów i wtedy dopiero będą problemy.Stadion....miejski a w 'towarze' czyli zawodnikach nawet 1/4 tej sumy.
Cała sytuacja nie jest prosta ani w jedną stronę(czyli gdzie miliony za transfery) ani w drugą(nie narzekać bo inni mają gorzej).

na dziś to możemy sobie postawić jedynie pytanie, czy to jest stara śpiewka - sprzedać i załatać dziurę jak najmniejszym kosztem czy też po prostu nie ma odpowiednich kandydatów jeśli chodzi o wzmocnienia.To akurat jest całkiem możliwe bo przecież wyszukiwaniem potencjalnych grajków zajmuje się 1 czy 2 osoby i to o bardzo wątpliwym potencjale.

Wydać kasę jest łatwo ale wydać ją dobrze to jest już sztuka - Amica która pieniądze ma - ma ogromne kłopoty by kupić kogoś wartościowego.

Reasumując - jeśli odpuszczamy ten rok by od podstaw coś stworzyć to ok, choć ludzie którzy się pojawiają symbolizują raczej powrót do przeszłości niż nowe otwarcie.I żeby ktoś nie odpisał że za Kasperczaka , Basałaja i Kapki to była świetna gra.
Po pierwsze to była kasa , po drugie, ten chwilowy sukces nie został w żaden sposób spożytkowany.Niczego nie stworzono a efekty tamtych czasów to większy dług i o wiele słabszy zespół.

jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
opierałem się na ogólno dostępnych informacjach, z których wychodzi równa bańka.
tm.de - gdzie tam ceny albo są prawdziwe(jeśli kluby oficjalnie podają kwotę) albo podawane są zazwyczaj najwyższe ceny które pojawiają się w mediach, jest 750tyś więc można spokojnie przyjąć że o wiele bardziej prawdopodobną sumą jest 500 niż milion euro.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.07.2010 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując