jasnyGwint napisał(a):

|
ci co zaraz wyjadą z tekstem "pseciez jest 5 milionów ojro z Marcelo i Głowy" powinni pamiętać, że wydatki klubu nie kończą się na transferach. a biorąc pod uwagę fakt że w najbliższym czasie nie sprzedamy nikogo za porównywalne pieniądze głupio by było pozbywać się całego zarobionego kapitału teraz, bo za rok, dwa przeczytamy na onecie teksty typu: "Wisła nie płaci zawodnikom od lutego..." itp.
|
1. Tak jak wydatki nie kończą się na transferach, tak przychodów też nie uzyskujemy tylko ze sprzedaży.
2. Oczywiście, że w najbliższym czasie nikogo za podobną kasę nie sprzedamy...
3. ...jeśli teraz nie zainwestujemy.
I uprzedzę kontrargument. Zapewne powiesz, że pieniążki zarobione trzeba wydawać rozsądnie. Zgadzam się.
Jednak my musimy podnieść poziom sportowy drużyny, aby nie wypaść z czołówki. I to teraz. Ponieważ:
1. Chcemy być dobrze prosperującym klubem, który z transferów i promocji zawodników "żyje".
2. Chcemy dalej odnosić sukcesy sportowe, przynajmniej na podwórku krajowym.
3. Dzięki powyższym punktom będziemy atrakcyjni dla zawodników zaczynających karierę, chcących się promować - Marcelo.
4. Powrót do punktu 1.
Nie jestem kibicem, który ogląda mecze w tv. Proszę nie łączyć mnie z gimnazjalistami, którzy doznają orgazmu na widok nowych "onetowskich" rewelacji. Chcę tylko dobrze dla Wisły. Nic więcej.