Wyświetl pojedynczy post
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2010, 21:24
i
Maćko napisał(a):Wyświetl post
A z tego co się orientujesz czy to właśnie ten kolega dołożył "ze swojego konta" by pokryć ubiegłosezonową dziurę budżetową? Wybiórcza konsekwencja to brak konsekwencji.
Zanim coś napiszesz - zapoznaj się z faktami, bo denerwują mnie takie odzywki.
Ja tak jak tysiące innych kibiców płacę za bilety, kupuję koszulki, pamiątki. W jakimś sensie my łatamy dziurę budżetową, która powstała na skutek ciągłego osłabiania drużyny. A dlaczego nie ma transferów? Dlatego, że ktoś traktuje Wisłę jak zabawkę. Najpierw odchodzi Wilczek, przez długi czas nie ma osoby decyzyjnej w klubie. Nie ma osoby, która mogłaby zorganizować politykę marketingową, transferową. W maju okazało się, że Wisła jednak nie jest maszynką do zdobywania mistrzostw "z niczego" ( brak regularnych wzmocnień). I nagle w czerwcu ktoś znów sobie przypomniał o klubie, zatrudnia prezesa. Rozmontowano obronę uzyskując 5 mln E. Dlatego każdy ma prawo żądać transferów, które są potrzebne na wczoraj. Normalnie prosperujący klub miałby skompletowaną kadrę przed pierwszym meczem eliminacyjnym do LE. Próbuję uzmysłowić niektórym, że polityka zarządzania klubem, która przypomina sinusoidę ( w szczególności w sferze transferów ) nie prowadzi do rozwoju i sukcesów.
Kasa za nowych zawodników powinna wypływać z tego konta, na które wpłynęła gotówka ze sprzedaży. Dlatego teksty typu: "daj kasę" są dla mnie dziecinne.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując