|
Kwestia wypożyczeń to jedno o czym wczoraj starałem się zaznaczyć w umowach między klubami podana jest jedynie kwota zaporowa za którą dany klub jest gotów sprzedać swojego zawodnika po okresie wypożyczenia - ale ta klauzula pierwszeństwa jest jedynie umowna,gdyż w wypadku gdyby inny klub chciał i mógł zapłacić więcej od tej kwoty jasnym jest, że taki zawodnik nie trafiłby do klubu do którego zostałby wypożyczony - identycznie wygląda to w przypadku zaoferowania piłkarzowi wyżej gaży przez inny klub....
Ten rodzaj klauzuli nie ma praktycznie nic wspólnego z podobną konstrukcją z prawa cywilnego (gdzie chodzi o rzeczy)...
Co do meritum Basałaj i dział marketingu postawili przed sobą zadanie nie do wykonania w zakresie wypełnienia stadionu ze średnią 23-tys kibiców. Gra Wisły wygląda słabo, w takiej formie przejście kolejnej rundy będzie zadanie ciężkim pomimo rozstawienia...
PS Kowalski nie nadaje się na zawodnika do pierwszego składu - nawet z Litwinami zaliczył poważne błędy, a sposób wyprowadzania piłki kończył się praktycznie zawsze niecelnym podaniem....
Przepraszam ale napastników mamy dwóch Brożek i Żurawski - Boguski to nie napastnik (swoją drogę ja bym go sprzedał bo nie mogę na jego grę patrzeć), podobnie jak Małecki....
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 16.07.2010 o godz. 07:15.
|