emj10 napisał(a):

Do czego zmierzam? Najistotniejsze są tak naprawdę wybory samorządowe, czynny w nich udział, a także konsultowanie decyzji władz z mieszkańcami. Nie żebym jakoś specjalnie lubił "Bufetową", ale należy docenić ją za wykorzystanie wielu szans inwestycyjnych z pieniędzy UE, bo nie każdy potrafii to wykonać, a także za odwagę w przyznaniu kasy na Stadion Legii (tak wiem, czego się nie robi dla wujcia Waltera), co w Warszawie wzbudziło oburzenie, a w Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, czy Wrocławiu było czymś zupełnie normalnym. Dlatego wybierajmy mądrze, z pożytkiem dla nas wszystkich!
|
no to w takim razie jest niezły wyjątek. Tak samo jak wyjątkiem jest magistrat miejski Kraku. Natomiast cała reszta to głód i ubóstwo.
Samorządy terytorialne są głupie głupotą niekompetencją i ignorancją urzędników i politykierów tzn wójtów. Ogólnie idea jest OK ale ten kto mówi o oddaniu władzy w ręce samorządów chyba nie wie jakim nierządem stoją polskie samorządy.
Po prostu dramat - jak ja słyszę o takich wzniosłych ideach to mi ciarki po plecach przechodzą. Ja już wolę mieć centralistyczne państwo niż władzę baby ok lat 50 pracującą w zawodzie lat 30, która nie zna podstawowych przepisów KPA! Niemożliwe? Ja się stykam z tym na codzień
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43