Wyświetl pojedynczy post
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 14:34
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Panowie, skoro Alvareza umiejetnosci wyceniano na 150 tys. Euro to czemu uwazacie ze tylko w Polsce umiejetnosci pilkarzy sa znacznie przeplacone?
Skąd wzięłes te 150 tys? Caly czas myślałem, że trzeba było zapłacić Reginie 250-300tys za zawodnika
+ dla Alvareza ok.250tys kontraktu?

Markus napisał(a):Wyświetl post
A o transferach poprzedzonych wypożyczeniem nie wypowiadałem się w ogóle. Mogę to zrobić jednak teraz. Wcale nie musi to być zła metoda wzmocnienia zespołu, o ile będzie przeprowadzona z głową. .
Transfery poprzedzone wypożyczeniem to akurat majstersztyki w wykonaniu Wisły. Gdyby nie te opcje to byśmy pewnie mieli juz na pełnych kontraktach takie asy jak np. Beto, Hristov,czy kaleka Issa Ba. A tak mamy możliwość ich sprawdzenia, zweryfikowania możliwości sportowych, formy i charakteru. Wisła zawsze zastrzega sobie opcję pierwokupu po okresie wypożyczenia i inne kluby i nawet zawodnik nie mają nic do gadania.
Innym dobrym posunięciem Wisły jeśli chodzi o transfery są częste sumy % gwarantowane od następnego transferu. Przykładem jest np. Kosowski, Uche, Błaszczykowski czy prawdopodobnie Marcelo.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 15.07.2010 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując