Dostaje furii jak czytam takie wywiady, jak dzisiejszy ten z DP...
Barbara Janik napisał(a):
|
Jeżeli firma daje gwarancje, że w ciągu godziny jeden kołowrotek przepuści 600 osób na godzinę, to nie ma podstaw w oparciu o dokumentację techniczną wątpić w prawdziwość przyjętych założeń.
|
No więc, zakładając, że te optymistyczne wyliczenia firmy są realne, to 12 000 ludzi przy 10 kołowrotkach bedzie wchodzić dwie godziny! Gdzieś czytałem, że kołowrotów ma być 16 - no to 1 godzina i 15 minut. Super...
Jeśli rację ma Wisła, to powyższy czas trzeba pomnożyć przez dwa!
|
Po pierwsze, chciałam przypomnieć, że Wisła grała maksymalnie długo na modernizowanym obiekcie, a później miasto stworzyło możliwość gry w Krakowie na zmodernizowanym stadionie Hutnika. Aby zbliżyć publiczność do płyty boiska, trzeba było ją obniżyć. Dlatego nie dało się grać na stadionie. Aby powstał nowy obiekt trzeba ponieś pewne wyrzecznia.
|
Szczyt bezczelności! Legia gra u siebie non stop, a też miała wymienianą murawę. Lech miał kilka miesięcy przerwy. Instalacja murawy rozpoczęła się w czerwcu, kończy się wkrótce... To są dwa miesiące, Szanowna Pani, a nie rok i dwa miesiące! I niech pani nie zapomni o pół roku w Sosnowcu!
Dobry tekst: "Aby zbliżyć publiczność do płyty boiska trzeba ją było obniżyć"

))))) Od kiedy to coś się zbliża poprzez obniżenie...
|
Przy jednej trybunie będzie można również rozegrać 8 sierpnia ligowy mecz z Arką Gdynia. Trzy trybuny muszą być natomiast gotowe przed spotkaniem reprezentacji Polski, które jest zaplanowany w Krakowie na 7 września. Wtedy też już na pewno będzie działać na stadionie oświetlenie.
|
Nie proszę pani, nie można rozegrać 8 sierpnia meczu z Arką, bo mecz ten jest zaplanowany na godzinę 19:15 a to wymaga sztucznego oświetlenia.
Podoba mi się pomysł z pnączami, jeśli jest, tak jak mówi 7 kotów, że coś takiego jest łatwe w utrzymaniu.