Wyświetl pojedynczy post
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 13:55
Dostaje furii jak czytam takie wywiady, jak dzisiejszy ten z DP...

Barbara Janik napisał(a):
Jeżeli firma daje gwarancje, że w ciągu godziny jeden kołowrotek przepuści 600 osób na godzinę, to nie ma podstaw w oparciu o dokumentację techniczną wątpić w prawdziwość przyjętych założeń.
No więc, zakładając, że te optymistyczne wyliczenia firmy są realne, to 12 000 ludzi przy 10 kołowrotkach bedzie wchodzić dwie godziny! Gdzieś czytałem, że kołowrotów ma być 16 - no to 1 godzina i 15 minut. Super...
Jeśli rację ma Wisła, to powyższy czas trzeba pomnożyć przez dwa!

Po pierwsze, chciałam przypomnieć, że Wisła grała maksymalnie długo na modernizowanym obiekcie, a później miasto stworzyło możliwość gry w Krakowie na zmodernizowanym stadionie Hutnika. Aby zbliżyć publiczność do płyty boiska, trzeba było ją obniżyć. Dlatego nie dało się grać na stadionie. Aby powstał nowy obiekt trzeba ponieś pewne wyrzecznia.
Szczyt bezczelności! Legia gra u siebie non stop, a też miała wymienianą murawę. Lech miał kilka miesięcy przerwy. Instalacja murawy rozpoczęła się w czerwcu, kończy się wkrótce... To są dwa miesiące, Szanowna Pani, a nie rok i dwa miesiące! I niech pani nie zapomni o pół roku w Sosnowcu!
Dobry tekst: "Aby zbliżyć publiczność do płyty boiska trzeba ją było obniżyć" ))))) Od kiedy to coś się zbliża poprzez obniżenie...

Przy jednej trybunie będzie można również rozegrać 8 sierpnia ligowy mecz z Arką Gdynia. Trzy trybuny muszą być natomiast gotowe przed spotkaniem reprezentacji Polski, które jest zaplanowany w Krakowie na 7 września. Wtedy też już na pewno będzie działać na stadionie oświetlenie.
Nie proszę pani, nie można rozegrać 8 sierpnia meczu z Arką, bo mecz ten jest zaplanowany na godzinę 19:15 a to wymaga sztucznego oświetlenia.

Podoba mi się pomysł z pnączami, jeśli jest, tak jak mówi 7 kotów, że coś takiego jest łatwe w utrzymaniu.
Odpowiedz cytując