Wyświetl pojedynczy post
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 09:31
Generalni ie staram się unikać pisania na forum w okresie transferowym ale poziom defetyzmu jest zaskakujący nawet jak na "kibiców" Wisły. Tak, tak "kibiców" co roku mam wrażenie, że Wy kibicujecie I miejscu w lidze i europejskim pucharom, a nie Wiśle!!!
A teraz trochę faktów: nowy prezes (w którym pokładam duże nadzieje) sam stwierdził, że transfery w tym roku nie są priorytetem, dla niego najważniejsze jest odbudować struktury klubu, co przyniesie ogromne profity w przyszłości. Jak na razie odbudowa tych struktur trwa w najlepsze, liczę, że za miesiąc będzie dyrektor sportowy i szef scoutingu (który wbrew pozorom również jest rozbudowywany). Nie da się być wielkim klubem bez siatki scoutów, bez boisk treningowych, bez działu marketingu, bez solidnego zarządzania finansami!!!! Więc w końcu ktoś się za to zabrał, ktoś postawił na swoim i zaczął budować NASZ klub od podstaw, a że lata za późno? Lepiej późno niż wcale.

Zarząd widzi jednak problemy kadrowe (co roku był płacz o nowego bramkarz, no to go w końcu mamy!), w transferach dzieje się więcej niż możemy przypuszczać, tylko jak można pozyskać zawodnika, który ma również sygnały że interesuje się nim, dajmy na to, Ajax. Trzeba poczekać, aż taki piłkarz dowie się, że to była plotka i zostanie tylko z nami.... smutne? PRAWDZIWE nie mamy siły przetargowej. Postępowanie Wojciechowskiego, tak chwalone na forum, to wielka przesada, za kontrakt Onyszki my będziemy mieć 3, jasne że za dobrego zawodnika trzeba zapłacić ale nie przepłacić, podobnie sprawa wygląda z jego kontraktem. Wisła to nie klub z Kataru... ;-)

Na zakończenie, opinie należy wdawać na zakończenie okienka transferowego i po zobaczeniu nowych zawodników. Mniej jadu, więcej optymizmu, nawet jeśli spadniemy z ligi, sponsorem zostanie Durex ja nadal Wisłę będę kochał bo to mój klub...

p.s.
co nie znaczy, że jestem mega optymistą, klub należy wzmocnić ale nie zamierzam płakać i obrażać działaczy jak to mają niektórzy w zwyczaju na forum. Mamy piękną pogodę, dziś mecz Wisełki hej ludzie jest fajnie!!!
Odpowiedz cytując