Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 07:08
Dokładnie. I jednocześnie ITI-owcy chcą zrobić tak, żeby wyglądało, że "wyszło na ich", to oni wyszli z ostateczną propozycją. Dowiedzieli się, że SKLW chce wyjść z konkretną propozycją do nich, to chcąc uprzedzić ich ruch wydali oświadczenie że zgadzają się na propozycje kibiców. A samo stowarzyszenie - przyznam - świetnie ich skontrowało, wygłaszając propozycję publicznego podpisania dokumentów i zakończenia protestu, ruch świetny - teraz to Kosmala jest w szachu. Mimo wszystko trudno mi sobie wyobrazić, że ewentualna zgoda będzie tam trwała wiecznie, moja prognoza jest taka - SKLW zrobi teraz atmosferę, przywróci z czasem dawną modę na Legię, napełni portfele ITI, a Ci mając przyciągniętych nowych fanów powoli będą ich punktować jakimiś durnymi, naciąganymi regulaminami. Z drugiej strony trzeba wziąć pod uwagę, żę SKLW też swój rozum ma (obecne negocjacje tylko to potwierdzają) i łatwo się wyrolować nie dadzą. Mnie dziwi ogólnie takie podejście ITI, mając tak wielki stadion można spokojnie pogodzić interesy grup Ultras, dopingujących z nadzianymi i mniej nadzianymi piknikami tak, żeby wszyscy byli usatysfakcjonowani, a stadion był pełny i dochodowy. Im natomiast zamarzył się Arsenal, klub pod względem przyciągania olbrzymiej piknikowej części fanów BYŁ unikalny na całym świecie - BYŁ, bo teraz bez atmosfery, ze średnimi wynikami zaczyna powoli tracić "popcornową" część widowni - moda minęła i coraz częściej widać puste miejsca na meczach w Londynie. U nas jest to nierealne i po prostu głupie, bo można stworzyć wraz z dobrą współpracą z Ultras zdecydowanie lepszy target. No ale my sobie możemy gadać, oni i tak swoje wiedzą, "produkt cuchnie" itd...
Odpowiedz cytując