Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2010, 12:58
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Liczy się to co było, a nie to co mogło być. Wisła odpadła i nie zagrała w Lidze Mistrzów - tj. nie osiągnęła Ligi Mistrzów.
Dla mnie istotnym jest fakt, że sportowo sobie na ten awans zasłużyła, dla Ciebie to nie ma znaczenia i na tym skończmy.

Przywoływanie ciągle tego pamiętnego sezonu 02/03 i 03/04 staje się nudne!
Liczy się tu i teraz, bo chwalić się fazą grupową pucharu UEFA, gdzie Amica zbierała lanie od każdego i Wisła przegrywała wszystko prócz Bazylei, to nie jest powód do dumy.
Jedynie w ostatnich latach to Lech "poszalał" z tą 1/16 pucharu UEFA. Nie zmienia to jednak postaci rzeczy, że jesteśmy w czarnej dupie.
Jak mam porównywać osiągi drużyn izraelskich z naszymi, nie podając naszych osiągnięć "bo są nudne"? Nudne jest dla mnie wieczne wspominanie Dinamo, Valarengii czy Levadii, a Tobie to - jak przystało na typowego Polaka - to akurat nie przeszkadza, interesujące. Może i przegrywały, ale fazę grupową osiągnęły te drużnyny i to jest fakt - Maccabi też w grupie wszystko przegrało, a w podsumowaniu do którego się odnosiłem też zostało uwzględnione.

Szczęściu trzeba umieć pomóc. My ciągle będziemy zwalać na brak szczęścia. Skoro nieszczęśliwym były losowania Tbilisi, Valerengi czy Levadii to ja już nie wiem kogo trzeba wylosować, Zakon Kawalerów Maltańskich?
Jakbyś czytał dokładnie, to byś widział dokładnie o których losowaniach mówiłem i zauważył, że odnosiłem się w mojej wypowiedzi do konkretnych losowań drużyn Izraelskich, które to dały im w dużej mierze awans do LM. Levadia - wiadomo, tym razem daliśmy dupy na całej linii. Ale jest to jedyny taki przykład związany z LM w naszym wykonaniu, w 9/10 przykładach losowania mieliśmy niezbyt dobre w najlepszych przypadkach, a najgorsze z możliwych w większości przypadków. Pojedyncze porażki z drużynami typu Tbilisi czy Valarenga w przeciągu 10-ciu lat są nieuniknione w przypadku każdego kraju występującego w europejskich pucharach, KAŻDY kraj miewa podobne - choćby Rosenborg w poprzednim sezonie, który odpadł z 6-stą drużyną ligi azerskiej Qarabag Agdam.
Odpowiedz cytując