Wojtek_Lok napisał(a):

|
Liczy się to co było, a nie to co mogło być. Wisła odpadła i nie zagrała w Lidze Mistrzów - tj. nie osiągnęła Ligi Mistrzów.
|
Dla mnie istotnym jest fakt, że sportowo sobie na ten awans zasłużyła, dla Ciebie to nie ma znaczenia i na tym skończmy.
Wojtek_Lok napisał(a):

Przywoływanie ciągle tego pamiętnego sezonu 02/03 i 03/04 staje się nudne!
Liczy się tu i teraz, bo chwalić się fazą grupową pucharu UEFA, gdzie Amica zbierała lanie od każdego i Wisła przegrywała wszystko prócz Bazylei, to nie jest powód do dumy.
Jedynie w ostatnich latach to Lech "poszalał" z tą 1/16 pucharu UEFA. Nie zmienia to jednak postaci rzeczy, że jesteśmy w czarnej dupie.
|
Jak mam porównywać osiągi drużyn izraelskich z naszymi, nie podając naszych osiągnięć "bo są nudne"? Nudne jest dla mnie wieczne wspominanie Dinamo, Valarengii czy Levadii, a Tobie to - jak przystało na typowego Polaka - to akurat nie przeszkadza, interesujące. Może i przegrywały, ale fazę grupową osiągnęły te drużnyny i to jest fakt - Maccabi też w grupie wszystko przegrało, a w podsumowaniu do którego się odnosiłem też zostało uwzględnione.
Wojtek_Lok napisał(a):

|
Szczęściu trzeba umieć pomóc. My ciągle będziemy zwalać na brak szczęścia. Skoro nieszczęśliwym były losowania Tbilisi, Valerengi czy Levadii to ja już nie wiem kogo trzeba wylosować, Zakon Kawalerów Maltańskich?
|
Jakbyś czytał dokładnie, to byś widział dokładnie o których losowaniach mówiłem i zauważył, że odnosiłem się w mojej wypowiedzi do konkretnych losowań drużyn Izraelskich, które to dały im w dużej mierze awans do LM. Levadia - wiadomo, tym razem daliśmy dupy na całej linii. Ale jest to jedyny taki przykład związany z LM w naszym wykonaniu, w 9/10 przykładach losowania mieliśmy niezbyt dobre w najlepszych przypadkach, a najgorsze z możliwych w większości przypadków. Pojedyncze porażki z drużynami typu Tbilisi czy Valarenga w przeciągu 10-ciu lat są nieuniknione w przypadku każdego kraju występującego w europejskich pucharach, KAŻDY kraj miewa podobne - choćby Rosenborg w poprzednim sezonie, który odpadł z 6-stą drużyną ligi azerskiej Qarabag Agdam.