Wyświetl pojedynczy post
mav23
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2010, 11:18
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A dziwisz się Skoro zbyt niskie siedzenia w skyboxach wyszły przy okazji galerii zdjęć. Do tego jakieś windy dla urządzeń do pielęgnacji murawy, gdzie będzie trzeba oddzielnie ładować traktor i przyczepę oraz brak zbiorników na deszczówkę i te barierki które się jak do tej pory pojawiły tylko na naszym stadionie (oprócz Legii). Na Legii są chociaż porządne, a u nas nie dość że już pokrzywione to nie wyglądają porządnie. NIe wiem dlaczego w Warszawie JSK nadzorowało każdy aspekt budowy (odrzucając podobno 500 elementów prefabrykowanych) a u nas jak coś jest źle to projektant mówi że projekcie było dobrze tylko wykonawca popsuł. No to k***a nie można go było nadzorować Wykonawaca ma zrobić wszystko zgodnie z projektem a nie tak jak mu się podaba, byle taniej
1. O siedzeniach w lożach było już pisane. Sprawa była znana jeszcze przed zdjęciami w galerii.
2. Barierki tez już opisywano. Pojawiaja się nie tylko na Wiśle i Legi a i np. na Allianz Arena i wielu innych
3. A co do nadzoru - gdy wykonawca proponuje zmiany lub robi coś nie zgodnie z projektem można to zatrzymać lecz gdy zmiany są robione na życzenie inwestora lub w porozumieniu z nim niestety projektant niewiele może zrobić. Dla przykładu - budujesz dom z mojego projektu i wraz z budowlańcami postanawiacie zmienić okna z prostokątnych na okrągłe - nie mogę ci zabronić, ewentualnie powiem że to słaby pomysł.

Odpowiedz cytując