St@chu napisał(a):

A powiedz mi czy obecnie mamy doczynienia z hucpami politycznymi chociażby na kształt tej z doktorem G na czele, albo akcji podobnych jak ta z Blidą? brawurowych zatrzymań ludzi posądzanych o Bóg wie jakie czyny, którzy później już w dużo cichszej atmosferze okazywali być 
Naprawdę jest różnica między służbą pełnioną z nadania politycznego i w misji partyjnej, a służbą wypełniają przez profesjonalistów...
Nominacje do KRRiT mi się nie podobają, ale po czynach ich poznamy. Byli członkami PO to fakt, ale faktem jest też, że mają wysokie kompetencje.
Większość ludzi korzysta z rozumu, nie potrzebują, jak chcesz to zasugerować mediów, aby móc właściwie postrzegać otaczający świat. Rzucasz mięsem w stronę GW i TVN, a może przytoczyłbyś jakieś fakty potwierdzające ich manipulatorską siłę? Łatwo jest powtarzać pewne hasła, jak mantrę, a trudniej znaleźć dla nich uzasadnienie.
A stwierdzenie nazywające bredniami fakt, że media są obecnie upolitycznione (jak nigdy dotąd) świadczy tylko i wyłącznie o Tobie... Przeciętnie inteligentny człowiek oglądając wiadomości, szczególnie w okresie przedwyborczym nie ma problemu z wychwyceniem licznych manipulacji, jakie mają tam miejsce...
|
Po kolei. Doktor G. panie kolego jako szef oddziału w szpitalu ustalał kolejność zabiegów zależnie od tego co kto mu przyniósł w ramach wdzięczności i coś mi się wydaje że jeszcze się z tego nie wytłumaczył, czy może się mylę? Blida miała tyle za uszami, że sama myśl o aresztowaniu spowodowała że nabity pistolet tylko czekał. Uważasz ze skoro tak to powinni dać jej spokój bo ona taka nerwowa i delikatna? Wiesz o której CBA wpadło z granatami gazowymi pod 4A zamiast 4

). I jakoś nikt z tego afery nie robił. I to jest odpowiedź na pytanie dlaczego teraz nic o działaniach CBA nie wiadomo. Bo oni teraz nie są polityczni tylko "profesjonalni"
Po czynach poznamy? A skąd będziesz wiedział co oni robią? Jeżeli w TVN nie powiedzą a w GW nie objaśnią? Bo TVP będzie apolityczna i złego słowa na nikogo z PO nie usłyszysz. Będziesz dalej żył w świadomości że wszystko jest cacy. No może nie licząc Kaczyńskiego i niebezpieczeństwa że może wygra wybory.
To może mi kolega powie skąd się dowiaduje o rzeczywistości jak nie z mediów? Tu nie chodzi o manipulatorska siłę, bo ona faktycznie zależy od słuchających, ale o fakt że największa gazeta w ostatnim dniu kampanii na pierwszej stronie drukuje sondaż Komorowski 50,5%, po czym za dwa dni Komorowski dostaje 40%. To Twoim zdaniem normalne? Pomyłka o 20%? To jak można im wierzyć w jakiejkolwiek sprawie? Nie wiem czy tak drastyczny przykład fałszowania rzeczywistości do Ciebie trafi

jakby nie to w tym samym sondażu Kaczyński miał chyba 28%, sam sobie sprawdź jak było rzeczywiście. Dlaczego "ira siad" to gafa, a pomylenie deficytu z długiem to "wpadka"? Mało tego tłumaczona ze każdy się myli

. Dlaczego głosy elektoratu wiejskiego i słabiej wykształconego to minus, a głosy elektoratu więziennego takim minusem nie są? Mimo że każdy normalny woli mieć do czynienia z chłopem niż z bandytą.
GW to tuba postPRLowskiej nomenklatury która wyłamała się tylko raz przy okazji afery Rywina. Skończyło się tym że w 2005 przegrały i komuchy i GW(PO). Teraz już będzie otwarty sojusz PO SLD (Belka powołany) choć oczywiście w GW będą pisać ze to niemożliwe.