Wyświetl pojedynczy post
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 19:58
miśqu napisał(a):Wyświetl post
Mnie tylko irytuje fala zachwytu nad RPA. Rozumiem, że można o czymś powiedzieć coś dobrego np. że zbudowali ładny stadion w Johanesburgu, ale bez przesady. Chociaż FIFA odniosła największe zyski w historii, oglądalność na świecie stale rośnie, 64 mecze poprzednich MŚ zgromadziły widownie liczącą 26 miliardów widzów, teraz miało być jeszcze więcej. Pierwszy raz na Mundialu zarobiła TVP.
Było dużo niespodzianek i zaledwie jeden chłopiec do bicia - Korea Północna, to jak na stawkę 32 zespołów naprawdę niewiele. Mimo, że ludzie nie przyjeżdżali tak licznie do RPA, to średnia frekwencja przekroczyła 49 tys. widzów na mecz. Ja bym się nie bał naszej kompromitacji na Euro, ani Szwajcaria ani Australia w 2008 roku nie wyszły z grupy, podobnie teraz z RPA, nie tragizujmy. Od finału tradycyjnie dużo lepszy był mecz o 3 miejsce.
Całe szczęście za 4 lata szykują się dużo lepsze mistrzostwa, mistrzostwa latynoskie, oby i na boisku i na trybunach. Zobaczyć taką Marakanę na Mundialu to byłoby coś:
http://www.youtube.com/watch?v=FSsIqlqXGgg
Szkoda, że reprezentacyjna piłka to nie to samo co klubowa.
Taki mały fail. Wkleił bym to do wątku, "Forumowe Łapu-Capu" czy jakoś tak, ale nie chce mi się go szukać. Choć fail często napotykany, ale pomylić Australię z Austrią. Szanuj się
Odpowiedz cytując