Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 18:55
jachting napisał(a):Wyświetl post
022

Kaczynski składa tam wience zamiast na wawelu , Ziobro pisze list w obronie tego krzyża ....
Pis nie odcina się od róznych spekulacji o krwi na rekach PO - miedzyinnymi w programach TVP a wrecz przeciwnie podsyca to i opiera na tym swoją polityke . Miedzy innymi o tym swiadcza słowa Jarka o meczenstwie , o poległych . Teraz powołali swoją komisje do wyjaśniania przyczyn tragedii , "merytoryczny" charakter ma jej zapewnić Macierewicz . Dodatkowo na posiedzeniach tej komisji bedą oni mogli jedynie ustalić linię dalszych poczynan politycznych i wysłać komunikat do zainteresowanych ich wizją bo nie ma ona żadnych uprawnien i innych możliwości ..
Ale o czym Ty do mnie rozmawiasz? Porównujesz tekst jakiejś osoby prywatnej, nie znanej z imienia i nazwiska, miejsca zamieszkania, wykształcenia i statusu społecznego z wiceprzewodniczącym PO. Ja wiem, że to może być denerwujące, ale fakty są takie, że:

1. Jedynym politykiem - kandydatem na prezydenta, który udał się na miejsce katastrofy w czasie kampanii był.. Komorowski.
2. Jedynym politykiem, który zarzucił innemu politykowi krew na rekach w kontekście katastrofy smoleńskiej był wiceprzewodniczący PO i baron jednego z województw.
3. Jedyną partią która wykorzystywała czyjąś śmierć w czasie kampanii była PO z Blidą.

Tu masz fakty, a tam jakieś opnie dotyczące 'podsycania' czy 'nie odcinania się od spekulacji' co jest jakimś kuriozum. Zwłaszcza, gdy wiadomo że polska prokuratura podchwyciła jedną ze spekulacji, którą salonik obśmiewał przez dwa miesiące (wytworzenie sztucznej mgły) i zapytali mądrzejszych technicznie czy to możliwe (USA).

Piszę tutaj oficjalnie, że Niesiołowski to błazen (wczoraj utwierdził mnie tym u Olejnik, dziś w TOK FM - dowiedziałem się, że obryzguje przeciwników politycznych z patriotyzmu). A teraz Ty nadal zarzucaj PiSowi, że nie odżegnuje się od oszołoma obrażającego bohatera o niepodległość i aktualnego wicemarszałka Sejmu. Mimo, że nie mam nic wspólnego z PiS i jego elektoratem. I nadal nie dostrzegaj konsekwentnego, obrzydliwego, dążenia wiceprzewodniczącego PO do tego, żeby Jarek wreszcie w dobrym międzywojennym stylu pociął go szablą albo rozwalił Visem.

Komisja Sejmowa powinna powstać 11 kwietnia, jako realizacja funkcji kontrolnej parlamentu na władze wykonawcze i sądownicze (żeby opinia publiczna od razu wiedziała na jakie podstawie będzie pracować komisja międzynarodowa, dlaczego na takiej a nie innej, jakie będzie miała możliwości. A nie że po miesiącu okazało się, że jest jakaś umowa z 'partnerami Rosjanami', która odwracała konstrukcję prawną śledztwa o 180 stopni). Gdy były jeszcze jakiekolwiek szanse na to, żeby polscy prokuratorzy przesłuchali ruskich kontrolerów i ludzi służb specjalnych, którzy byli na wieży i kiedy były szanse na otrzymanie czarnych skrzynek. Teraz to już jest dawno po jabłkach i na zawsze utkniemy w spekulacjach.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 13.07.2010 o godz. 19:05.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011