Lekka zmiana tematu Panowie. Mianowicie udało mi się dotrzeć do pewnej informacji. W skrócie Lechia podpisała umowę ze SportFive dotyczącą zarządzania prawami do transmisji meczów oraz zarządzania PGE Areną. Lekko ponad miesiąc temu pojawiały się informacje mówiące o tym, że Wisła także podpisze umowę ze SportFive, które stanie się operatorem wiślackiej areny. Jednak do dzisiaj nie podpisano umowy z nowym operatorem, a pierwszy mecz coraz bliżej. Czy ktoś wie, dlaczego klub tak długo z tym zwleka? Przecież na pierwszej konferencji prezes Basałaj powiedział, że jest to pierwsza sprawa, za którą weźmie się zarząd, tymczasem klub tkwi w miejscu pod tym względem. Skoro Lechii się udało, to dlaczego Wisła nie może rozwiązać tej kwestii. Wiem, że w odpowiedzi użyjecie argumentu, że stadion Lechii jest areną Euro 2012 i ja to oczywiście rozumiem i wziąłem pod uwagę, ale umowa z Lechią nie dotyczy jedynie stadionu. Kolejna rzecz to wartość marketingowa Wisły, która jest najbardziej popularnym i medialnym klubem w Polsce, choć niedługo może się to zmienić jeśli nowy dział marketingu nie podejmie odpowiednich działań i jeśli szybko nie zostanie wyłoniony operator stadionu, który zapewne potrafiłby odpowiednio tą niedoskonałą areną zarządzać i również ją promować, co byłoby nieocenioną korzyścią dla klubu. Nasi 'przyjaciele' z Poznania mają chrapkę, żeby nas strącić z tego pierwszego miejsca pod względem popularności i medialności. Nie jestem pesymistą, ale jeśli odpowiednie kroki nie zostaną szybko podjęte, to wnet pod tym względem prześcignąć mogą nas także nasi prawdziwi przyjaciele z Gdańska. Czy ktoś posiada może jakieś przecieki dotyczące ewentualnego operatora? Przepraszam, że może mój post nie jest dopracowany pod względem stylistycznym, ale pisałem go szybko, a zależało mi na tym, żeby go jak najszybciej zamieścić.
Link do oficjalnego komunikatu dotyczącego podpisania umowy pomiędzy SportFive, a Lechią:
http://www.sportfive.com/index.php?id=694&tx_ttnews[tt_news]=224&tx_ttnews[backPid]=12&cHash=5c053fa061
P.S. Musicie zaznaczyć całą linijkę linku i wkleić do paska wyszukiwarki, bo hiperłącze obcina część linku, a nie mam czasu się z tym teraz bawić.