Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 08:10
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ja niczemu nie hołduję, a jedynie opisuję stan rzeczy. Szkopuł w tym że sprawa nie dotyczy sklepów mięsnych, czy spożywczych, a miejsc w których sprzedaje się substancje, które z definicji są narkotykami, ale formalnie przedstawia się je jako pamiątkę dla kolekcjonera. Nie dziwię się ludziom, którzy weszli w ten biznes, bądź co bądź dochodowy patrząc po popycie na ten towar, jednak wydaje mi się że byli oni świadomi w co się pakują, jak zareagują na ich działalność niektóre środowiska, opinia publiczna, a także decydenci na szczeblu centralnym i lokalnym. Na pewno naloty urzędników to przerost formy nad treścią w tym wypadku, ale tak jak już wspomniałem to jedyny możliwy doraźny sposób na ograniczenie tego procederu.
Szkopół w tym, że jadący na mecz wyjazdowy kibice to nie bywalcy teatrów jadących na spektakl do Katowic a potencjalni, prawdopodobni chuligani, którzy z definicji są źli. Nie dziwię się ludziom, którzy stali się kibicami(weszli w ten biznes) bo to wspaniała sprawa, która warta jest więcej niż każde pieniądze. Jednak wydaje mi się że byli oni świadomi w co się pakują, jak zareagują na ich działalność niektóre środowiska("Nigdy Wiecej", Policja), opinia publiczna, a także decydenci na szczeblu centralnym i lokalnym. Na pewno pałowanie bezpodstawne to przerost formy nad treścią w tym przypadku ale jak wspomniałem to jedyny możliwy sposób na ograniczenie tego(LEGALNEGO!!) procederu.

Cytat:
Nie wiem co ma tu do rzeczy bycie kibicem, bądź nie, bo ja nie widzę jakiejś spójnej ideologii wyznawanej nawet przez braci po szalu.
nie no jasne, gołym okiem widać, że to 2 różne światy

AS82 napisał(a):Wyświetl post

Nie ma już żadnych autorytetów, odkąd PIS w 2005 zaczał rzadzić , wszyscy bohaterowie okazali sie zdrajcami (a najwiekszymi Ci co krytykowali PIS)
Większość atakujących autorytetów okazała się być byłymi TW łącznie z dwoma poprzednimy prezydentami. Nie atakowali PiS a przede wszystkim ustawę lustracyjną. Nie chcę już tej sytuacji komentować ale jest to fakt, który chyba daje do myślenia, pozdr
Ostatnio edytowane przez cpc : 13.07.2010 o godz. 08:15.