emj10 napisał(a):

Ja niczemu nie hołduję, a jedynie opisuję stan rzeczy. Szkopuł w tym że sprawa nie dotyczy sklepów mięsnych, czy spożywczych, a miejsc w których sprzedaje się substancje, które z definicji są narkotykami, ale formalnie przedstawia się je jako pamiątkę dla kolekcjonera. Nie dziwię się ludziom, którzy weszli w ten biznes, bądź co bądź dochodowy patrząc po popycie na ten towar, jednak wydaje mi się że byli oni świadomi w co się pakują, jak zareagują na ich działalność niektóre środowiska, opinia publiczna, a także decydenci na szczeblu centralnym i lokalnym. Na pewno naloty urzędników to przerost formy nad treścią w tym wypadku, ale tak jak już wspomniałem to jedyny możliwy doraźny sposób na ograniczenie tego procederu.
|
Szkopół w tym, że jadący na mecz wyjazdowy kibice to nie bywalcy teatrów jadących na spektakl do Katowic a potencjalni, prawdopodobni chuligani, którzy z definicji są źli. Nie dziwię się ludziom, którzy stali się kibicami(weszli w ten biznes) bo to wspaniała sprawa, która warta jest więcej niż każde pieniądze. Jednak wydaje mi się że byli oni świadomi w co się pakują, jak zareagują na ich działalność niektóre środowiska("Nigdy Wiecej", Policja), opinia publiczna, a także decydenci na szczeblu centralnym i lokalnym. Na pewno pałowanie bezpodstawne to przerost formy nad treścią w tym przypadku ale jak wspomniałem to jedyny możliwy sposób na ograniczenie tego(LEGALNEGO!!) procederu.
Cytat:
|
Nie wiem co ma tu do rzeczy bycie kibicem, bądź nie, bo ja nie widzę jakiejś spójnej ideologii wyznawanej nawet przez braci po szalu.
|
nie no jasne, gołym okiem widać, że to 2 różne światy
AS82 napisał(a):

Nie ma już żadnych autorytetów, odkąd PIS w 2005 zaczał rzadzić , wszyscy bohaterowie okazali sie zdrajcami (a najwiekszymi Ci co krytykowali PIS)
|
Większość atakujących autorytetów okazała się być byłymi TW łącznie z dwoma poprzednimy prezydentami. Nie atakowali PiS a przede wszystkim ustawę lustracyjną. Nie chcę już tej sytuacji komentować ale jest to fakt, który chyba daje do myślenia, pozdr