Wyświetl pojedynczy post
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2010, 21:38
022
Cytat:
obejrzałem dziś wicemarszałka Sejmu (!) u Olejnik. Nie głosowałem na PiS. Teksty, że Krzyż pod pałacem jest ośrodkiem politycznej nienawiści oraz porównanie 'pytań' Palikota do tekstu Rostkowskiej to kolejne zagrywki pomagające mi w obronie tezy, że to zwyczajny błazen, który na stare lata traci wielkość i chce zaistnieć w błysku fleszy.
Kaczynski składa tam wience zamiast na wawelu , Ziobro pisze list w obronie tego krzyża ....
Pis nie odcina się od róznych spekulacji o krwi na rekach PO - miedzyinnymi w programach TVP a wrecz przeciwnie podsyca to i opiera na tym swoją polityke . Miedzy innymi o tym swiadcza słowa Jarka o meczenstwie , o poległych . Teraz powołali swoją komisje do wyjaśniania przyczyn tragedii , "merytoryczny" charakter ma jej zapewnić Macierewicz . Dodatkowo na posiedzeniach tej komisji bedą oni mogli jedynie ustalić linię dalszych poczynan politycznych i wysłać komunikat do zainteresowanych ich wizją bo nie ma ona żadnych uprawnien i innych możliwości .

Co do tekstu Rostowskiej to go nie widziałem , ale jak już pisałem wczesniej powierzchnia nie razi mnie a bardziej patrze na głebie , na całokształt który jest dla mnie bardziej istotny . Mnie rażą bardziej kłamstwa i to na czym i o jakie przesłanki opiera się polityka . Polityka Pisu ma jakies przedziwne założenia i w imie tych założeń oni piszą jakies swoje własne historie do tego ohydne , nie praktyczne , nie konstruktywne , niczego dobrego nie niosące .

Cytat:
Gdyby Niesiołowski był poważny to by był naturalnym kandydatem na Marszałka Sejmu. Jak widać również w PO mają rozum i wiedzą, że 'wrzeszczący staruszkowie' powinni ich wspierać w mediach, ale jednak nie na kluczowych stanowiskach, bo są na to zbyt nieprzewidywalni.
Tu w pewnej mierze mogę się zgodzić , tyle że nie jest poważny politycznie .
Ja się tą zgniłą powagagą polityczną brzydze .
Niesiołowski czy Palikot odnoszą się do czegoś , zaś Pis opiera polityke na takich założeniach jakimi czasami błyszczy Palikot , tyle że u niego nie są to założenia a oskorzenia , po za tym to reakcja . Jarek nie mówi wprost o winie Tuska czy PO , ale aluzje są jasne , kierunek jest jasny a srodowiska radykalne skrajne sa podsycane , sa zapleczem i oparciem dla Pis . Gdzie na świecie powazne duze partie uspokajaja takie nastroje i sie odcinaja od wszelkich powiazan z tego typu myslenie , nastrojami itd.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."