Drozd napisał(a):

|
A to niby dlaczego? Za czasów PiS CBA nie mogło podsłuchiwać byle kogo bez zgody prokuratora, a teraz może. Kto teraz kontroluje CBA? Święty turecki czy może koleś mianowany przez Tuska?
|
A powiedz mi czy obecnie mamy doczynienia z hucpami politycznymi chociażby na kształt tej z doktorem G na czele, albo akcji podobnych jak ta z Blidą? Był swego czasu w Polsce taki okres, kiedy to każdego tygodnia na pierwszych stronach prasy ukazywały się zdjęcia z brawurowych zatrzymań ludzi posądzanych o Bóg wie jakie czyny, którzy później już w dużo cichszej atmosferze okazywali się być bogu ducha winni w porównaniu z tym co im pierwotnie zarzucano. Ale rozumiem, że w Twoim odczuciu było to właściwe, tak samo jak fakt, że szefem tej służby był polityk, który o ściganiu przestępców wiedział tyle co nic... No chyba, że tego uczyli go na studiach na Wydziale Historii UW...
Naprawdę jest różnica między służbą pełnioną z nadania politycznego i w misji partyjnej, a służbą wypełniają przez profesjonalistów...
Cytat:
Wypisujesz jakieś brednie o upolitycznieniu Telewizji Publicznej , a kogo Komorowski mianował szefem KRRiT? Niezależnych fachowców? Wiem ze wydaje ci się że w TVN mówią prawdę, a jak ktoś powie coś innego to skandal i kpina. Niestety jest to błąd w założeniach początkowych pociągający za sobą wiadome konsekwencje
|
Nominacje do KRRiT mi się nie podobają, ale po czynach ich poznamy. Byli członkami PO to fakt, ale faktem jest też, że mają wysokie kompetencje. Proponuję zapoznać się z obecnym składem rady, a dopiero później brać się za krytykowanie, bo narażasz się na śmieszność. To mniej więcej tak, jakby pierwsza lepsza prostytutka zarzucała komuś, że się źle prowadzi...
Większość ludzi korzysta z rozumu, nie potrzebują, jak chcesz to zasugerować mediów, aby móc właściwie postrzegać otaczający świat. Rzucasz mięsem w stronę GW i TVN, a może przytoczyłbyś jakieś fakty potwierdzające ich manipulatorską siłę? Łatwo jest powtarzać pewne hasła, jak mantrę, a trudniej znaleźć dla nich uzasadnienie.
A stwierdzenie nazywające bredniami fakt, że media są obecnie upolitycznione (jak nigdy dotąd) świadczy tylko i wyłącznie o Tobie... Przeciętnie inteligentny człowiek oglądając wiadomości, szczególnie w okresie przedwyborczym nie ma problemu z wychwyceniem licznych manipulacji, jakie mają tam miejsce...