Wyświetl pojedynczy post
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2010, 14:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To jest nazwa własna - tak określasz te składniki twojego majątku - jak licencje, ważne kontrakty z piłkarzami itd.

Ile jest wart Małecki? Myślę że gdzieś w przedziale 500 tysięcy do 1 mln euro. Z tą formą i z tą grą. To jest ta wartość niematerialna wg mnie minimum 500 tysięcy euro

Jakby chłopak pograł w kadrze a nie stroił fochy do Smudy może i ta wartość byłaby większa.

Ja uważam ze nie można działać na szkodę Wisły i wyjebać ot tak 500 tysięcy euro. Owszem, czasami trzeba pozbyć się piłkarza nawet za zaniżoną cenę jak Legia pozbyła się Grosickiego, ale nawet za mniejszą kasę lepiej sprzedać niż wyrzucić w błoto.

Jest inny aspekt - z drugiej strony (jak kilka osób pisało) - może to być zły przykład - zawodnicy mogą w przyszłości to wykorzystywać. Chce odejść z klubu... więc odwalę komedię. Klub mnie wywali a ja mam już nowy nagrany klub. A ja się pytam gdzie kasa dla Wisły! Ty ją dasz?

Więc trochę zbastuj, bo łatwo w klawiaturę walić, ale to Zarząd musi podjąć decyzję która tak czy inaczej będzie nasz klub kosztować. Albo sportowo, albo finansowo.

ok, teraz się zgadzam, myślałem, iz pisząc o "niematerialnych" masz na myśli jego "wiślackie wertości duchowe "
Odpowiedz cytując