Temat
:
Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-)
Wyświetl pojedynczy post
yoda79
Senior Member
Od: 12.2003
#
6071
10.07.2010, 11:28
Ogryzek
napisał(a):
Aby trochę urealnić twój przykład:
(bez urazy ale stawiam orzechy przeciw kasztanom że jesteś nauczycielem
)
Masz ważne zlecenie, jak go nie wykonasz to dużo stracisz. Widzisz gościa który ma siano w głowie i obraził się że dałeś podwyżkę Jaśkowi a nie jemu. On uważa że też powinien dostać, może i słusznie. Ale w okolicy nie ma innych spawaczy. A jeśli są to chcą kasy że hej! Masz problem wyjebać go i jak ktoś napisał "niech moja teściowa spawa" czy przymknąć oko, dokończyć zlecenie i potem wyjebać? Wychowawczo może to i dobre od razu wyjebać, ale po pierwsze to nie szkoła tylko firma, a po drugie szkoda tego zlecenia i innych które stracisz jeśli tego nie wykonasz. Myślę że taki dylemat ma nasz Zarząd i trener.
Ponadto Józka czy Zdzisia łatwo wyjebać bo ma on 1 miesiąc albo 3 miesiące wypowiedzenie. Piłkarz ma kontrakt i tu jest trochę inaczej. Dodatkowo piłkarz jest
wartością niematerialną i prawną
dla swojego klubu. On jest coś wart.
yoda79 - wyjeb swój samochód bo się raz zepsuł i nie mogłeś pojechać? Lepiej go sprzedać, szkoda kasy marnować
Patryk powinien dostać karę a nie wolną rękę w szukaniu klubu. To już z dwojga złego wolałbym go na kilka miesięcy do ME zesłać. Albo i dłużej w razie potrzeby.
Pisałem zesłaniu do ME aby tam przemyślał swoje zachowanie,więc mamy podobne zdanie.
Trafiłeś Ogryzku,heh
Pozdrawiam.
Tylko Wisła!
yoda79
Zobacz publiczny profil
Wyślij prywatną wiadomość do yoda79
Znajdź inne posty napisane przez yoda79