Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2010, 10:52
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
A co on jakiś niepełnosprawny? Gwiazdorek odmówił wykonywania pracy.
PS Sytuacja sprzed 5 min. Obok mojego bloku ocieplają inny, żar leje się z nieba i jeden z młodych pomocników-"szefie może przerwa?", a sze:"chcesz to idź na przerwę,ale z tej przerwy możesz już nie wracać", oczywiście okrasił wypowiedź paroma k...
Dedykuję tą sytuację Patryczkowi i jego wielbicielom.
Aby trochę urealnić twój przykład:
(bez urazy ale stawiam orzechy przeciw kasztanom że jesteś nauczycielem )

Masz ważne zlecenie, jak go nie wykonasz to dużo stracisz. Widzisz gościa który ma siano w głowie i obraził się że dałeś podwyżkę Jaśkowi a nie jemu. On uważa że też powinien dostać, może i słusznie. Ale w okolicy nie ma innych spawaczy. A jeśli są to chcą kasy że hej! Masz problem wyjebać go i jak ktoś napisał "niech moja teściowa spawa" czy przymknąć oko, dokończyć zlecenie i potem wyjebać? Wychowawczo może to i dobre od razu wyjebać, ale po pierwsze to nie szkoła tylko firma, a po drugie szkoda tego zlecenia i innych które stracisz jeśli tego nie wykonasz. Myślę że taki dylemat ma nasz Zarząd i trener.

Ponadto Józka czy Zdzisia łatwo wyjebać bo ma on 1 miesiąc albo 3 miesiące wypowiedzenie. Piłkarz ma kontrakt i tu jest trochę inaczej. Dodatkowo piłkarz jest wartością niematerialną i prawną dla swojego klubu. On jest coś wart.

yoda79 - wyjeb swój samochód bo się raz zepsuł i nie mogłeś pojechać? Lepiej go sprzedać, szkoda kasy marnować

Patryk powinien dostać karę a nie wolną rękę w szukaniu klubu. To już z dwojga złego wolałbym go na kilka miesięcy do ME zesłać. Albo i dłużej w razie potrzeby.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.07.2010 o godz. 10:55.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując