Marszałek napisał(a):

Rozumiem,że poprzeczka ustawiona jest niezwykle nisko. Musi tylko umieć przyjmować,celnie podawać i potrafić dośrodkować w biegu. Czyli niezbędne minimum na zachodzie i wschodzie.
Wiem,że jest naszym najlepszym grajkiem ale to tylko pokazuje w jakim miejscu jesteśmy. Niemniej nie jest to Messi,którego trudno byłoby zastąpić i udawanie,że nie możemy go odsunąć,lub pozbyć się bez straty dla klubu byłoby właśnie sianiem propagandy. Facet będący poniżej szablonowości jest do zastąpienia przez każdego solidnego ligowca z zachodu. Nie wiem na ile jesteś w stanie się oszukiwać,że tak nie jest,i jak zmyślne argumenty przytaczać ale faktów i rzeczywistości nie zaczarujesz.
|
Nic nie będę czarował, od czarów jesteś Ty (bez urazy).
Poprzeczka - to obecna kadra Wisły. Nic mniej i nic więcej. Poziom naszego zespołu jaki jest każdy widzi. I właśnie w tym zespole bryluje Małecki. Ten poziom to 90 tysięcy euro które zarabia.
Jakoś pomimo starań nie udało się tych
"pęczków" przez naszych działaczy przywieźć. Bo albo nie mają ochoty grać w Wiśle albo chcą sporo więcej niż Małecki zarabia. Może źle szukają? Dlatego myślałem że Ty pomożesz klubowi skoro się tak przechwalasz.
Szukamy - raz na kilka lat trafimy na Uche czy Marcelo (fartem) a tak to mamy Jirsaki, Kirmy itd
Śledzę ligę parę lat i jakoś tych pęczków nie przybywa... może te dobre pęczki są za drogie?
PS
Ja mogę tobie podać pęczki bo widzę że Ciebie na to nie stać:
http://www.kanonierzy.com/cadre_section-d_Kadra.shtml
Tylko ilu z nich chciało by tu grać za 90 tysięcy i to w Polsce?
Na koniec -
chcąc podwyższyć poziom zespołu najpierw trzeba wymienić słabsze elementy, a dopiero potem te mniej słabe jak Małecki a nie odwrotnie!