Wyświetl pojedynczy post
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 17:19
Gdy tak zachowuje się piłkarz, który ma 22 l., to ja nie mam wątpliwości, że zmądrzeje, bo na to już za późno. Patryk musi uzmysłowić sobie jedną rzecz: jest królem własnego boiska, tylko i wyłącznie. Gdy poszedłby do klubu zachodniego (zresztą na wschodzie też już od dawna lepiej od nas grają) prawdopodobnie okazałoby się, że król jest nagi. Dlatego nie rozumiem takiego zachowania. Jak już pisałem wcześniej powinni go zesłać do ME. Zgoda na transfer byłaby swego rodzaju precedensem i zachętą dla podobnych zachowań innych kopaczy, a do tego dopuścić nie możemy. Nie byłem zwolennikiem zatrudnienia Kasperczaka i dalej sceptycznie podchodzę do jego pracy, jednak życzę mu jak najlepiej, bo jego sukces będzie sukcesem Wisły. Trener powinien mieć pełnię władzy, a na podobne wybryki powinien reagować zdecydowanie i mieć pełne poparcie władz klubowych.

Przypomniały mi się słowa ojca, który po pewnej licealnej libacji powiedział: "Alkohol i pieniądze synu są dla ludzi mądrych". I te słowa dedykuję teraz Małeckiemu.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując