Wyświetl pojedynczy post
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 10:47
przecież Kasperczak właśnie BUDUJE relacje w zespole! Nie rozumiecie? W Wiśle od dawna są układy, układziki - wystarczy popatrzeć na zachowanie Brożka, Małeckiego kto rządzi(ł?) w zespole. Trener jest rozliczany ze swej pracy - zdejmujesz Brożka wbrew jego woli? To my zagramy gorzej, ciebie wywalą, a my zostaniemy! Kasper prawdopodobnie próbuje rozwalić parę układów, pokazać kto rządzi - odsunięcie Małego to demonstracja siły dla innych zawodników, że jak się nie przyłożą to czeka ich to samo. Foch Małego to moment zwrotny - jeśli Mały nie zostanie przykladnie i surowo ukarany, wróci stare i żadne transfery tego nie zmienią! W klubie piłkarskim nie może być miejsca na taką samowolkę, bo będziemy mieli powtórkę z reprezentacji Francji na Mundialu. Jaki by nie był trener to zawodnicy muszą go słuchać, realizować w 100% jego taktykę. Jeśli zaledwie jeden zawodnik nie będzie robił tego, co zakładała taktyka (bo uważa, że ta taktyka jest zła) to całe ustawienie nie ma sensu.
Póki co podoba mi się postawa Kaspra, który nie wyciąga publicznie żadnych brudów, bo to tylko pogorszyłoby atmosferę. Dał też Małemu możliwość na zreflektowanie sie i przeprosiny za swoje zachowanie.
Do końca nie wiemy czym było spowodowane takie zachowanie, możliwe, że się nie dowiemy. Ale choćby nie wiem co trener robił, jakie decyzje podejmował, żaden piłkarzyna nie ma prawa do takiego zachowania!
Jestem za zesłaniem dyscyplinarnym Małego do ME, a w razie konieczności Brożków i każdego, kto myśli, że jest gwiazdką naszego klubu i wszystko mu wolno - nawet kosztem wyników sportowych. Bez tego nigdy w naszym klubie nie będzie odpowiedniej mentalności, charakteru
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując