Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 10:15
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
Dzień dobry
Czasami przeglądam to forum i bardzo dziwie się widząc niepokój wielu sympatyków naszej Wspólnoty jaką jest Wisła Kraków! Zawsze byłem z Wisłą na dobre i na złe. Pamiętam te wspaniałe chwile jak Mistrzostwo Polski w 1978 roku jak i spadek do niższej klasy rozgrywkowej w polskiej lidze. Mam już swoje lata, ale staram się zawsze dopingować na stadionie i czynnie uczestniczyć w życiu klubu. Komunikacja w dzisiejszych czasach zaszła tak daleko... Jeszcze kilka lat temu było to nie do pomyślenia, iż z taką łatwością przyjdzie nam się porozumiewać. Przejdźmy do sedna sprawy. Byłem wśród grupy zwolenników objęcia posady przez trenera Henryka Kasperczaka. Moim zdaniem jest to jeden z niewielu szkoleniowców, który zapewni europejski poziom w najlepszym polskim klubie. Myślę, że zatrudnienie tego fachowca przyczyni się do rozpoczęcia budowy nowej, silnej Wisły. W ostatnim czasie dyskutowałem z moim bardzo dobrym znajomym pełniącym bardzo ważną funkcję w strukturach administracyjnych. Obaj wywnioskowaliśmy, że bardzo dobrym posunięciem ze strony właściciela Szanownego Pana Bogusława Cupiała było zatrudnienie Panów Bogdana Basałaja oraz Jakuba Jarosza. Wiele osób w internecie krytykuje tempo i sposób w jakim klub prowadzi rozmowy negocjacyjne. Osobiście jestem bardzo spokojny, ponieważ zapewniono mnie, że kadra będzie składać się z wielu kompletnych zawodników prezentujących odpowiedni poziom. Jestem pozytywnie zbudowany dołączeniem do drużyny tak klasowych, a zarazem perspektywicznych graczy jak: Serb Milan Jovanić, Bośniak z chorwackim paszportem Gordan Bunoza oraz Słowak Erik Czikosz. Oczywiście kadra nie może składać się tylko z młodych zawodników, dlatego powrót z zagranicznych wojaży Macieja Żurawskiego pobudzi ich do ciężkiej pracy. Jestem głęboko przekonany, że reprezentant Słowenii Andraż Kirm wróci do swojej wysokiej dyspozycji, którą zaobserwowałem chwilami podczas ważnych meczów w Republice Południowej Afryki. Włodzimierz Szaranowicz podał w studio informację, że był to najbardziej aktywny piłkarz swojej kadry. Kończąc ten wątek chciałem zaapelować o wyrozumiałość, gdyż jest to moja pierwsza wypowiedź pisemna, do której dostęp ma tak wielu wielbicieli naszego klubu.

P.S
Po dość męczącym sezonie, w którym piłkarze zmuszeni byli do gry na Suchych Stawach mam nadzieję, że wreszcie zobaczymy się na REYMONTA 22.
Andraż Kirm nie zrobił ANI JEDNEJ akcji ofensywnej na tych mistrzostwach. Był tłem dla swojego kolegi grającego na prawym skrzydłe Birsy. Widzę że Basałajowy marketing już zaczyna działać.
Chleba i igrzysk chcemy, a nie mydlenia oczu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.07.2010 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując