|
Dzień dobry
Czasami przeglądam to forum i bardzo dziwie się widząc niepokój wielu sympatyków naszej Wspólnoty jaką jest Wisła Kraków! Zawsze byłem z Wisłą na dobre i na złe. Pamiętam te wspaniałe chwile jak Mistrzostwo Polski w 1978 roku jak i spadek do niższej klasy rozgrywkowej w polskiej lidze. Mam już swoje lata, ale staram się zawsze dopingować na stadionie i czynnie uczestniczyć w życiu klubu. Komunikacja w dzisiejszych czasach zaszła tak daleko... Jeszcze kilka lat temu było to nie do pomyślenia, iż z taką łatwością przyjdzie nam się porozumiewać. Przejdźmy do sedna sprawy. Byłem wśród grupy zwolenników objęcia posady przez trenera Henryka Kasperczaka. Moim zdaniem jest to jeden z niewielu szkoleniowców, który zapewni europejski poziom w najlepszym polskim klubie. Myślę, że zatrudnienie tego fachowca przyczyni się do rozpoczęcia budowy nowej, silnej Wisły. W ostatnim czasie dyskutowałem z moim bardzo dobrym znajomym pełniącym bardzo ważną funkcję w strukturach administracyjnych. Obaj wywnioskowaliśmy, że bardzo dobrym posunięciem ze strony właściciela Szanownego Pana Bogusława Cupiała było zatrudnienie Panów Bogdana Basałaja oraz Jakuba Jarosza. Wiele osób w internecie krytykuje tempo i sposób w jakim klub prowadzi rozmowy negocjacyjne. Osobiście jestem bardzo spokojny, ponieważ zapewniono mnie, że kadra będzie składać się z wielu kompletnych zawodników prezentujących odpowiedni poziom. Jestem pozytywnie zbudowany dołączeniem do drużyny tak klasowych, a zarazem perspektywicznych graczy jak: Serb Milan Jovanić, Bośniak z chorwackim paszportem Gordan Bunoza oraz Słowak Erik Czikosz. Oczywiście kadra nie może składać się tylko z młodych zawodników, dlatego powrót z zagranicznych wojaży Macieja Żurawskiego pobudzi ich do ciężkiej pracy. Jestem głęboko przekonany, że reprezentant Słowenii Andraż Kirm wróci do swojej wysokiej dyspozycji, którą zaobserwowałem chwilami podczas ważnych meczów w Republice Południowej Afryki. Włodzimierz Szaranowicz podał w studio informację, że był to najbardziej aktywny piłkarz swojej kadry. Kończąc ten wątek chciałem zaapelować o wyrozumiałość, gdyż jest to moja pierwsza wypowiedź pisemna, do której dostęp ma tak wielu wielbicieli naszego klubu.
P.S
Po dość męczącym sezonie, w którym piłkarze zmuszeni byli do gry na Suchych Stawach mam nadzieję, że wreszcie zobaczymy się na REYMONTA 22.
|