Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 08:55
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Na razie to okienko, to jedna wielka kpina. Wydaliśmy do tej pory śmieszne pieniądze - 200 tys E Jovanic, 400 tys Bunoza (choć nie zdziwię się jak się okaże, że kosztował 250 tys E), z 50 tys E Czikos za wypożyczenie. Zespół został osłabiony, zarobiono kolosalne pieniądze, a w klubie nie ma kompetentnego człowieka, który umiejętnie wydałby te pieniądze. Jedyne co się robi, to wypuszcza kontrolowane przecieki na forach internetowych, aby uspokoić Wiślacką Brać. To co się dzieje, to wielka kompromitacja, amatorszczyzna (przykład braku wizy dla Bunozy), która już rok temu boleśnie się zemściła. Klęskę z Levadią jeszcze wiele lat będą nam wypominać kibice innych drużyn, a i renoma klubu została poważnie nadszarpnięta.

Czikos, Cleber, Kowalski, Diaz - żaden z tych piłkarzy obecnie nie prezentuje poziomu predestynującego go do grania w pierwszym składzie Wisły. Mamy obronę na poziomie Śląska, Lechii czy Ruchu. Nie wiem nawet czy przypadkiem obrona Korony nie jest już lepszą. Przecież w Europie pewnie jest z kilkudziesięciu sensownych obrońców, którym kończą się kontrakty i których można byłoby skusić na grę w Wiśle. Takich Cleberów sprzed kilku lat, ogranych, doświadczonych jest na pęczki. Trzeba tylko ruszyć dupę, zaproponować spory kontrakt i po sprawie. Nie mamy scoutingu, to trzeba dołożyć do kontraktów dla zawodników już uznanych.

Jeśli nadal będziemy się taplać w tej miernocie, to nie zdziwię się, gdy na pierwszym meczu na nowym stadionie, kibice zaśpiewają przyśpiewkę o naszym prezesie, tę którą usłyszał już jego brat.
Obronę na poziomie Ruchu to My nie mamy. Mamy poziom Śląska, nie koloryzuj

Zastanawiałem się dlaczego nie próbowaliśmy powalczyć o np. Pietrasiaka czy Tosika z Bełchatowa. Owszem "polskie drewna" - a to największa skaza na tym forum u piłkarzy, ale obaj byli do wzięcia za darmo i prezentują dobry poziom. Taki Pietrasiak (30 lat) jest wyraźnie lepszy od Clebera który już szybkościowo jest słaby. (Od początku jak wrócił pisałem że Clebi jest wolny, potrzebny był ten sparing żeby do niektórych dotarło że natury nie da się oszukać?)
A Tosik hmmm nie zdziwię się jak okaże się lepszy od Czikosa. Nasza obrona z nimi wyglądałaby o klasę lepiej.

Nie podaję przykładów jakichś kopaczy z Bałkanów - bo w przeciwieństwie do znawców tamtejszych lig (oraz stada napinaczy) - ja nie widziałem meczu ligi chorwackiej czy serbskiej. Pokazałem tylko że nawet z naszej buraczanej ligi za darmo można było zbudować trochę lepszą obronę. Bo jak nie ma kasy na Barbarica czy Sadloka to lepszy Pietrasiak czy Tosik. Już tak parę razy bywało - szukamy skrzydłowych w Słowenii (Kirm) a można było wziąć za darmo Peszkę czy Adriana Mierzejewskiego. Jak nie możesz mieć wymarzonych dobrych (kasa, brak skautingu itd) to bierz chociaż solidnych.

Żeby nie było ani Pietrasiak ani Tosik to nie są piłkarze moich marzeń ale wolę ich niż nikogo.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując