|
orzeu
Ja nie napisałem, że popieram tą patologię, ale spójrzmy prawdzie w oczy... przez 20 lat nic się nie zmieniło jeśli chodzi zarówno o skład osobowy jak i sposób działania w Sejmie. Przecież w czasie I kadencji Sejmu głównymi aktorami byli Tusk, Niesiołowski, Komorowski, Pawlak, Zych, Jarosław Kaczyński, Macierewicz, Kwaśniewski, Miller, Cimoszewicz itd. Wciąż ci sami ludzie decydują o kształcie obecnej polityki, więc nie dziwota że te patologia utrwaliła się na stałe. Dlatego mnie śmieszą żale wylewane czy to w internecie czy wśród znajomych, że taki a taki polityk jest lepszy np. Tusk vs J. Kaczyński (wstaw swój wybór). Ludzie zapominają, że to są politycy którzy od przeszło 20 lat zawłaszczają sobie Polskę. Nie pamiętają, że Tusk z Kaczyńskim byli w tej samej koalicji, która pozwoliła powołać rząd Olszewskiego i to nie byli szarymi myszkami, a czołowymi politykami tych partii (KLD vs PC).
Więc jak mamy wybrać normalność, jeśli o tej nienormalności decydują ci sami ludzie? Odpowiedz sobie sam.
|