Wyświetl pojedynczy post
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 09:53
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
a może Djurovski i Milinkovic są opcjami rezerwowymi... skąd możesz wiedzieć?
ja z kolei uważam że dając piłkarzom kontrakty motywacyjne staramy się nadgonić ciągle uciekającą nam Europę, gdzie takie kontrakty to codzienność...
jeśli chodzi o wydawanie kasy to i tak jak do tej pory wydaliśmy bardzo dużo... ponad 800tyś. euro. Pamiętasz kiedy wydała Wisła podobną kwotę na transfery chyba jak Jirsaka z Czech ściągaliśmy...
Z teorią że za zawodników trzeba płacić dużą kaskę też nie do końca muszę się zgodzić... równie dobrze jakby zaproponowali jakiemuś piłkarzowi, który np. nie mieści się w podstawowym składzie drużyny grającej w Bundeslidze i kończy mu się kontrakt zarobki rzędu 400 tyś ojro to kto wie... może by się zgodził (400tyś ojro oczywiście w kontrakcie motywacyjnym) Myślę że Wisła nie chce jaka narazie tak robić ponieważ jak jeden zachodni grajek by dostał taki kontrakt to zaraz Małeckie Brożki i inni Polscy zawodnicy zaczęliby płakać że też tak chcą...

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23433
odnoście linku powyżej...
zdaje się że pierwszy raz pojawia się info o napastniku z Hondurasu... ciekawe... :]
Tylko czemu za jakiś czas będzie napisane Milinkovic podpisał kontrakt z kimś innym. U nas nie przyjmie kontraktu motywacyjnego a u kogoś innego tak? Odpowiedz jest prosta...inni dadzą mu więcej a u nas zawszę będą szczędzić i w taki sposób nigdy nie dogonimy Europy. Ceny i płace za zawodników idą w górę. Nie będziemy wstanie konkurować z innymi gdy wiecznie będziemy szczędzić. Jak nie będzie wzmocnień będziemy zjeżdżać po równi pochyłej i sukcesów nie będzie a więc kasy brak...jeśli ciągle słysze od Cupiała że mamy podbić Europę to niech przestanie chrzanić i powie nie ma kasy będzimy przeciętnym klubem...zresztą mam nadzieje ze sie o tym przekona na własnej skórze jak nas półligi przegoni....a prawda jest taka ze 10 lat temu każdy z ligi do nas chciał....teraz? Nawet Polonia nas potrafi brzebić....czy tak to ma wyglądać?
Odpowiedz cytując