UniaTarnówZKS1928 napisał(a):

|
To jeszcze ja mam pytanie. Czy opłaca jeśli zapiszę się na 2 wydziały na PK i dostane się na ten słabszy to żeby brać udział w drugiej rekrutacji na ten lepszy (brakowało mi 3% z rozszerzonej jeśli patrzeć na rekrutacje w tamtym roku) i tak czy siak muszą z tego gorszego zrezygnować? Dobrze rozumuje?;]
|
Zadzwoń na politechnikę i się dowiedz, ale po mojemu to wygląda tak:
Dostałeś się na gorszy kierunek - zanosisz tam papiery, a jeżeli dostaniesz się w drugiej rekrutacji na ten bardziej pożądany, to zabierasz papiery z pierwszego wydziału i szczęśliwy zanosisz je na WIL

Miałem podobne wątpliwości, dzwoniłem do sekretariatu i nie powinno być najmniejszych problemów z zabraniem papierów. Musisz to zrobić osobiście, lub napisać odpowiednie pełnomocnictwo, wzór na pk.edu.pl.
Wielu uważa, że progi pójdą w dół - ja też tak myślę. Niż demograficzny, trudniejsza matura - dasz radę. Mam nadzieję, że w październiku widzimy się na zajęciach

Gdzieś wyczytałem, że progi na pk.edu.pl dotyczą pierwszej rekrutacji, w drugiej nieznacznie, ale jednak próg spadł (budownictwo na WIL).